www.what2do.co.il

תקיפת קטינים אחייניו -שבוצעה `` על רקע חינוכי``, היזק לרכוש בזדון

דרגו את המאמר

תקיפת קטינים אחייניו -שבוצעה `` על רקע חינוכי``, היזק לרכוש בזדון

גזר דין , שהותר עתה לפרסום, ושניתן ע"י שופט ביהמ"ש המחוזי בנצרת, עאטף עילבוני, בעניינו של נאשם, בן 44 נשוי ואב לילדים מאזור הצפון, אשר הורשע בארבעה אישומים בעבירות הבאות: חבלה חמורה בנסיבות מחמירות של אשת אחיו במקל, לרבות שבירת אפה; תקיפת קטינים אחייניו -שבוצעה
" על רקע חינוכי", היזק לרכוש בזדון (מספר מקרים ) ע"י זריקת אבנים על חלונות הבית ושבירתם; חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות , תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות בעת שבאו לעצור אותו. השופט עלבוני גזר על הנאשם את העונשים הבאים:

מאסר בפועל למשך 24 חודשים ; הפעלת המאסר על תנאי של 9 חודשים שהוטל על הנאשם במסגרת תיק אחר; 6 חודשים מתוך המאסר על תנאי יופעלו בחופף לעונש המאסר לעיל ו-3 חודשים יופעלו במצטבר למאסר שהוטל בתיק זה, כך שבסך הכל ירצה הנאשם מאסר בפועל של 27 חודשים ; מאסר על תנאי של 18 חודשים בעבירת אלימות ומאסר על תנאי של 12 חודשים בעבירת רכוש מסוג פשע.

נסיבות העניינים:

הנאשם הינו דודם של הקטינים - יליד 1993 ו ילידת 1992 והמתלוננת הינה אימם של הקטינים, אשת אחי הנאשם.

מכתב האישום המתוקן עולה כי במהלך שנת 2007, במועדים שונים, תקף הנאשם והטיל מורא ופחד על משפחת המתלוננת, ובכלל זה הקטינים, על ידי מכות קשות בעזרת צנורות גומי, אבנים, משיכות בשערות הראש, וסטירות בגין סיבות של מה בכך, בין היתר כחלק ממהלך שהוביל בעקשנות לכפות על הקטינה להפסיק את לימודיה . בנוסף תקף גיסה אחרת שלוו ושבר את אפה ופוצץ בקבוק שזרק עליה ואש אחזה בחולצתה וכן תקף שוטר שבא לעוצרו.


השופט עילבוני ציין בגזר הדין כי: " שהעבירות בהן הורשע הנאשם במקרה זה הן חמורות אכזריות ובלתי נסבלות בעיני. הנאשם היכה את הקטינים ואת א.-רעייתו של אחיו ס., באופן ברוטלי, תוך שימוש באמתלה של "מכות חינוכיות" וב"כוונות טובות" כדי להצדיק את מעשיו הקשים, מעשים שאין הדעת סובלת. למעשה, לא זו בלבד שהנאשם התנהג באכזריות כלפי הקטינים וכלפי אשת אחיו, אלא אף ניסה לתרץ את מעשיו ולהצדיקם, וכל תירוץ שמסר הוסיף חטא על פשע, בייחוד כשנתלה בכוונותיו הטובות שהיו - חינוך הילדים!! ברור בעיניי כי הבנתו של הנאשם לעניין חינוך הילדים לקויה בבסיסה, והתנהגותו האכזרית כלפי הקטינים, אף אם לכאורה נובעת מכוונות טובות - כטענתו, אינן פוטרות אותו מעונש הולם ומרתיע . גופם של הקטינים והמתלוננת אינם הפקר לשיטות החינוך האלימות בהן נקט הנאשם בתואנה כי מעשיו נעשים מתוך כוונה טובה, וכבר נאמר בהקשר זה כי הדרך לגיהנוםרצופה כוונות טובות, ונדמה כי אין צורך להוסיף מעבר לכך וכי הדברים ברורים".

עוד הוסיף השופט כי מעבר לחומרת העבירות כלפי המתלוננת והקטינים, יש ליתן את הדעת גם על התנהגותו החמורה של הנאשם שעה שנעצר. התנהגות כזו קוראת תגר על מערכת אכיפת החוק והסדר הציבורי, ויש לנהוג ביד קשה כלפי אלו שפוגעים בשוטרי ישראל העושים את מלאכתם נאמנה, בדרך של הטלת עונשים חמורים ומרתיעים.

ת.פ. 1147/07 ניתן 16.4.08

 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.