www.what2do.co.il

ערעור פלילי על קולת העונש - החזקת סכין למטרה לא כשרה

דרגו את המאמר

ערעור פלילי על קולת העונש - החזקת סכין למטרה לא כשרה

הרכב השופטים בבית המשפט המחוזי דחה פה אחד את ערעורה של המדינה באשר לקלות העונש של נאשם שהורשע בעבירות של החזקת סכין למטרה לא כשרה. השופטים פסקו כי בהמרת עונש המאסר לעבודות שירות, לא הייתה חריגה מהענישה המקובלת בגין עבירות אלו. על כן, לא נמצאה כל הצדקה להתערב בענישה.

 

במקרה זה, המדינה ערערה על גזר דין של הנאשם כפי שנפסק בבית משפט קמא. המדינה טענה כי גזר הדין של הנאשם בתיק היה קל מידי ועל בית המשפט היה להחמיר עמו. בית משפט קמא הרשיע את המשיב בעבירה של החזקת סכין למטרה לא כשרה בהתאם להודאתו. על פי עובדות כתב האישום, המשיב החזיק ברכבו סכין שהייתה בעלת להב של 20 ס"מ, בניגוד למותר בחוק.

 

בית משפט קמא גזר על המשיב שישה חודשי מאסר בפועל והפעיל עונש מאסר מותנה בן 6 חודשים, אשר הוטל על האחרון בגין אותה עבירה בעבר. עם זאת, נקבע כי העונשים ירוצו בחופף, כך שבסך הכול הוטלו על המשיב שישה חודשי מאסר בפועל. בהתאם להמלצת שירות המבחן, בית משפט קמא המיר את העונש בעבודות שירות. בנוסף, נגזרו עליו 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, בגין אותה עבירה.

 

טיעוני הצדדים


המדינה ערערה על קולת העונש. לטענתה, לא היה מקום להורות על הפעלת עונש המאסר המותנה בחופף בגין עבירה זו. בנוסף, נטען כי לא היה מקום להמיר את עונש המאסר בעבודות שרות. המשיב תמך בהותרת העונש על כנו.

 

דיון והכרעה

 

השופטים קבעו שככלל, המאשימה צדקה בגישתה. על פי גישה זו, בעבירה של החזקת סכין היה מקום לגזור עונש מאסר חמור, אשר בכוחו היה בכדי להרתיע מחזיקי סכין אחרים, גם אם לא היו מבצעים כל עבירה נוספת. שכן, הניסיון לימד כי ריבוי הסכינים הובילו לריבוי של מעשי דקירה בארץ. מאחר ובסכינים נעשה שימוש פוגעני, בתי המשפט תמכו במדיניות ענישה של עונשי מאסר לריצוי בפועל. אולם, פרט למדיניות הענישה הכללית, נדרש לבחון כל מקרה לנסיבותיו.

 

במקרה זה, בית משפט קמא החליט לתת משקל משמעותי לרכיב השיקומי של הענישה, לאור המלצת תסקיר שירות המבחן. קצין המבחן המליץ להעמיד את המשיב בפיקוח ולשלבו בקבוצה טיפולית. קצין המבחן אף הציע ענישה בדרך של שירות לציבור. לאור זאת, הערכאה הקודמת החליטה שלא למצות את הדין עם המשיב ולהקל בעונשו.

 

השופטים בערעור פסקו כי בנסיבות המקרה לא נפלה טעות בהחלטת בית משפט קמא. על כן, לא הייתה הצדקה להתערבות של ערכאת הערעור. נקבע כי לו שופט אחר היה יושב לדין, יתכן ועונשו של המשיב היה נגזר בצורה חמורה יותר, אך לא היה ניתן לומר כי העונש הסופי חרג במידה קיצונית מהענישה המקובלת במקרים אלו.

 

הודגש כי בסופו של דבר, בית משפט קמא הפעיל את עונש המאסר על התנאי שהוטל על המשיב וחייב אותו לרצות 6 חודשי מאסר על דרך של עבודות שירות. בכך, המשיב הוגבל בפעולתו והרגיש את מהות הענישה. אמנם, למשיב הייתה הרשעה קודמת בגין אותה עבירה, אך גם בפרט זה לא היה בכדי להצדיק את התערבות בית המשפט וקבלת הערעור. לבסוף, הוחלט פה אחד לדחות את ערעור המדינה באשר לקלות העונש.

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.