www.what2do.co.il

הריגת מתנדב של המשטרה ועבירות חבלה ואיומים

דרגו את המאמר

הריגת מתנדב של המשטרה ועבירות חבלה ואיומים

שופטת ביהמ"ש המחוזי בחיפה, ברכה בר זיו גזרה על נאשם פלוני מהצפון, יליד 1985, שעלה לישראל מאוקראינה והורשע בעבירת הריגה של מתנדב במשטרה , חבלה בכוונה מחמירה ואיומים, את העונשים הבאים: בגין עבירת ההריגה עונש מאסר בפועל של 10 שנים ובגין עבירות החבלה והאיומים עונש מאסר בפועל של 5 שנים, מתוכן 2.5 שנים ירוצו במצטבר ו- 2.5 שנים בחופף. סה"כ ירצה הנאשם עונש מאסר בפועל של 12 שנים ו - 6 חודשים וכן מאסר על תנאי למשך 3 שנים.

עובדות כתב האישום:


בתאריך 31.10.06 פרץ ריב בין הנאשם לבין אחיו, במהלכו השתולל הנאשם, זרק חפץ לעבר אחיו ואף איים על אימו ואחיו כי ירצח אותם. אחיו עזב את הדירה והנאשם הסתגר בחדרו. אימו של הנאשם הזעיקה את המשטרה ולביתו של הנאשם הגיעו השוטר, רס"מ מוניר והמתנדב המנוח אורי קנופ ז"ל. השניים דפקו על דלת חדרו של הנאשם ומשלא פתח ניסה הרס"מ מוניר לפרוץ את הדלת, על ידי כך שבעט בה ואז החל הנאשם לקלל. משנפתחה הדלת דקר הנאשם את מוניר בסכין שהחזיק ברשותו, במצח, מעל הגבה השמאלית. מוניר ניסה להשתלט עליו והשכיבו על הריצפה ובשלב זה נכנס לחדר המנוח וניגש לנאשם על מנת לאזוק אותו. תוך כדי כך דקר הנאשם את המנוח בסכין בירך ימין ונמלט מהמקום, כאשר ידיו אזוקות ומוניר רודף אחריו. המנוח הובהל לבית החולים נהריה, שם נפטר. גם מוניר הופנה לטיפול רפואי בבית החולים .

מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם מאובחן כסובל ממחלת הסכיזופרניה וכי גם אביו ואחיו לוקים במחלה זו, כאשר גם האם סובלת מבעיות ומתקשה בתפקוד מציב גבולות לבני משפחתה וכי המשפחה מטופלת על ידי גורמי הרווחה . כן הוגשה בעניינו חוו"ד פסיכיאטרית ממנה עולה כי הנאשם הינו אלים ומסוכן, בעל אישיות אלימה ותוקפנית.

השופטת בר זיו ציינה כי מתסקיר שירות המבחן שבפניה עולה כי הנאשם התמיד בסרובו לקבל טיפול, המשיך לצרוך סמים ונמנע מלקחת טיפול תרופתי. בנסיבות שכאלה, וחרף מצבו הנפשי , אין לאמר אלא כי הנאשם הביא על עצמו את מצבו, הן בבחירה והן מכורח הנסיבות. במצב דברים שכזה – אין מקום ליתן משקל יתר לשיקולי שיקומו של הנאשם על פני שיקול "שלום הציבור", כאשר במעשיו גרם הנאשם לנורא מכל - לאובדן חיי המנוח וחבלה לשוטר, "ששפר מזלו" לעומת המנוח.

לקולא נלקחו בחשבון:

 

נסיבותיו האישיות של הנאשם ובמיוחד, התנאים הקשים בהם גדל – האלימות וההזנחה מהם סבל, חוסר מציאת מסגרת טיפולית, הנסיונות האובדניים שחווה ומצבו הנפשי הקשה (אפילו בא בחלקו בעטיו, בגין סרובו לקבל טיפול מתאים).
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.