www.what2do.co.il

המורה חטף מכות מהאב, בעקבות החרמת המכשיר הסלולרי

דרגו את המאמר

המורה חטף מכות מהאב, בעקבות החרמת המכשיר הסלולרי

אבא של תלמיד התפרץ לכיתה, השפיל את המורה והכה אותו לנגד עיני התלמידים, בשל החרמת הטלפון סלולארי של בנו.

 

בינואר 2013 הגיע הנאשם, גבר בסוף שנות הארבעים לחייו, לחטיבת ביניים באזור השרון, בה לומד בנו והתפרץ לכיתה במהלך השיעור. הסיבה להתפרצותו היתה החרמת מכשיר הטלפון הנייד של בנו בידי המורה.

 

האב פנה למורה ודרש ממנו לצאת מהכיתה, אך המורה סרב וביקש ממנו להמתין לסוף השיעור, ואף הוסיף כי אם הנאשם לא יעזוב את הכיתה הוא יפנה למשטרה.

 

האב גרר את המורה בחוזקה וסטר לו לנגד עיני התלמידים

 

הנאשם ענה בתגובה: "אני המשטרה", תפס בחולצתו של המורה וגרר אותו לנגד עיני כל התלמידים, אל מסדרון בית הספר. שם דרש הנאשם לקבל חזרה את מכשיר הנייד של בנו. המורה השיב את המכשיר ופנה לחזור לכיתה, אך האב הזועם לא הסתפק בזאת, אלא דחף את המורה בכוח על תאי האחסון בפרוזדור. המורה המבוהל נחלץ מזרועותיו ושב לכיתה על מנת לסיים את השיעור.

 

בתום השיעור יצא המורה לכיוון חדר המורים, הנאשם שארב לו מחוץ לכיתה, ניגש אליו, הצמיד אותו לקיר וסטר בעורפו. האירוע הסתיים כאשר אחת המורות תפסה את מעילו הנאשם וצעקה שיפסיק להכות אותו.

 

הנאשם, הורשע בעקבות הודאתו בביצוע שתי עבירות של תקיפת עובד ציבור. במסגרת ההסדר הוחלט כי קצין שירות המבחן יערוך תסקיר אודות הנאשם, במידה והתסקיר יהיה חיובי, הוא יקבל עונש של עבודות שירות, אך אם ייצא שלילי, הוא יישלח למאסר בפועל.

 

המורה התנכל לבנו של הנאשם במשך שנה וחצי

 

מתוך התסקיר עלה כי הנאשם, בדרך כלל אדם נורמטיבי וזוהי הרשעתו הראשונה. לדברי הנאשם, הוא הגיע לבית הספר במטרה לדבר עם המורה, לאחר שבמשך שנה וחצי הוא התנכל לבנו וגם לאחר שפנה לרשויות בית הספר, דבר לא השתנה. הנאשם טען כי תגובתו של המורה ביום האירוע היתה מזלזלת, לכן נהג בתוקפנות והעיד כי איבד את עשתונותיו.

 

שירות המבחן המליץ על עבודות שירות כעונש הולם, זאת לאחר שהתרשם כי פרסום האירוע בתקשורת היווה עבור הנאשם גבול ברור וגורם מזעזע להתנהגות דומה בעתיד. אך עם זאת התרשם כי הנאשם מתקשה לקחת אחריות על מעשיו ותולה את האשמה בהתנהגותו של המורה. שירות המבחן אף הציע לנאשם להשתתף בקבוצה טיפולית העוסקת באלימות, אך הוא דחה אותה בטענה כי למד את הלקח.

 

בעקבות התקיפה נגרם למתלונן נזק כספי ונפשי

 

בעת הדיון המשפטי מסר המורה, כי לאחר האירוע הוא נאלץ לשהות בביתו במשך ימים רבים, בשל הפגיעה הנפשית והשפלתו הפומבית לפני תלמידיו וחבריו לעבודה. בסופו של דבר, הוא עזב לצמיתות את בית הספר. לא רק שכבודו ומעמדו נפגעו בעקבות האירוע, הוא גם איבד את מקום עבודתו.

 

בעת קביעת עונשו של הנאשם, התייחס בית המשפט לערכים החברתיים שנפגעו בצורה משמעותית עקב ביצוע העבירה, ביניהם: הצורך לספק הגנה לכלל בני האדם ולעובדי ציבור בפרט, כבודם של עובדי הציבור ופגיעה בהסדר החברתי, כל אימת שפוגעים בעובדי הציבור.

 

חמישה חודשי עבודות שירות לאבא שתקף מורה בבית הספר

 

בית המשפט שקל את הנסיבות והתחשב בהודאתו של הנאשם ועברו הנקי מהרשעות קודמות, וגזר על הנאשם חמישה חודשים של עבודות שירות, מאסר על תנאי בן חמישה חודשים ופיצוי בסך 15,000 שקלים למורה. 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.