www.what2do.co.il

הנאשם תקף עובדת זרה וגנב מחשב ממרפאה

דרגו את המאמר

הנאשם תקף עובדת זרה וגנב מחשב ממרפאה

עולה חדש, בשנות החמישים לחייו, הורשע בעבירות של תקיפה סתם ועבירות רכוש, כשהוא תחת השפעת אלכוהול, כאשר במקרה אחד עקב אחרי אזרחית פיליפינית וניסה לתקוף אותה. ובמקרה נוסף פרץ למרפאה וגנב מהמקום מחשב. בית משפט השלום ברחובות דן בשני התיקים יחד ונדרש לקבוע את העונש הראוי לביצוע העבירות.

 

על פי עובדות כתב האישום, במהלך חודש נובמבר 2012, הנאשם שהיה מצוי בגילופין הלך בעקבותיה של אזרחית פיליפינית, ונכנס לחדר המדרגות של בית מגוריה. שם פנה אליה וניסה לחבק אותה מאחור.

 

הנאשם ניסה לתקוף שתי נשים והתפרץ למרפאה בעודו שיכור

 

המתלוננת ניסתה להשתחרר מאחיזתו, אך אז נפלה על הרצפה, הנאשם ניסה להרימה תוך הפעלת כוח פיזי, וסטר על פניה. כאשר התקרבה בחורה נוספת אל הבניין, הוא ניסה לחזור על מעשיו, ולבסוף נמלט מהמקום בעקבות התערבות דיירי הבית.

 

כשנה מאוחר יותר, בחודש נובמבר 2013, הנאשם התפרץ יחד עם אדם נוסף, שזהותו אינה ידועה, למרפאה במרכז הארץ, כשהוא תחת השפעת אלכוהול ואף נשא על גופו סכין ואולר. הנאשם פרץ באמצעות מכשיר חד את מנעול דלת הכניסה, וגנב מן המקום מקלדת, כונן, צג מחשב וראוטר.

 

הנאשם, יליד שנת 1960, הודה כי בעת ביצוע העבירות, הוא היה נתון תחת השפעת אלכוהול, אך שלל את המיוחס לו בנוגע לתקיפה, בטענה כי השכנים העלילו עליו. ואף הסיר את אחריותו בעניין עבירת הרכוש, אולם הודה בשלב מסוים בביצוע המעשה.

 

המאשימה ציינה כי הנאשם הינו בעל עבר פלילי, לחובתו שתי הרשעות פליליות קודמות בגין גניבה ותקיפת שוטר. לטענתה, מעשיו פגעו באופן חמור ומשמעותי בערכים המוגנים להגנה על שלמות הגוף והגנה על ביטחון הציבור, מאחר והוא לא הרפה מהמתלוננת ושב ותקף אותה באלימות ממשית, ואף ניסה לתקוף דיירת נוספת.

 

האירוע עלול היה להסתיים בצורה חמורה הרבה יותר

 

בנוגע לאירוע השני טענה המאשימה כי מדובר בעבירה חמורה, מכיוון שהנאשם החזיק בסכין בעודו שרוי בגילופין, במהלך ביצוע עבירות רכוש, כאשר התוצאות היו עלולות להיות חמורות הרבה יותר במידה ובעל העסק היה מגיע למקום באותה שעה.

 

הסנגור ציין שהנאשם עלה לישראל לפני 15 שנה, הוא עבר משבר קליטה קשה ולא הצליח להשתלב ואף לא למד את השפה העברית. עוד הוסיף כי בשל תרופות ההרגעה אותן הוא נוטל ומצבו הבריאותי, הוא לא הצליח להשתלב בהליך גמילה, אולם מזה תקופה ארוכה הוא מצוי בבדיקות רפואיות מקיפות ואינו צורך אלכוהול.

 

בית המשפט התרשם כי הנאשם אינו נטל אחריות על ביצוע המעשים ואינו התחייב לפעול על מנת לשנות את מצבו, ואף סרב להשתלב בהליך טיפולי, בטענה כי הוא לא סובל מבעיית התמכרות. עם זאת בעת שיקולי הענישה בגין עבירת התקיפה והרכוש, התחשב בנסיבות חייו הקשות, במצבו הבריאותי ובהודאתו באשמה.

 

בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשם שלושה עשר חודשי מאסר בפועל, שמונה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים ותשלום פיצויים למתלוננים בסכום של 2,250 שקלים.

 

ת"פ 19444-11-13
ת"פ 48540-05-13  

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.