www.what2do.co.il

אדם שיכור נכנס למסעדה עם סכין בידו

דרגו את המאמר

אדם שיכור נכנס למסעדה עם סכין בידו

בתחילת חודש יולי 2013, כאשר הנאשם היה נתון תחת השפעת אלכוהול, הוא ניסה להיכנס למסעדה, לאחר ויכוח עם אדם אחר, אולם בעל המסעדה מנע ממנו להיכנס. עקב כך נכנס הנאשם לקיוסק סמוך, לקח מהמטבח סכין, החביאה בכיסו ויצא מהקיוסק. בשלב הבא חזר הנאשם עם הסכין בידו וחיפש את האדם שעמו התווכח קודם לכן. משלא מצא את אותו, החביא את הסכין במסעדה ועזב את המקום.

 

בהמשך היום הנאשם נעצר על ידי המשטרה, ובעת המעצר קילל את השוטרים ואף הפריע להם לבצע את החקירה. בנסיבות אלה, הורשע בהחזקת סכין למטרה לא כשרה, העלבת עובד ציבור והפרעה לשוטר. בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש לקבוע את עונשו.

 

פוטנציאל סיכון רב להסלמת האירוע עקב מצב שכרות

 

המאשימה טענה כי הערכים המוגנים שנפגעו, כתוצאה ממעשיו של הנאשם וביצוע העבירה של החזקת סכין, הם פגיעה בביטחון ושלומו של הציבור. המאשימה ציינה את חומרתו היתרה של האירוע, השונה מהחזקת סכין סתם, מכיוון שהנאשם תכנן את המעשה ואף החביא את הסכין בשתי הזדמנויות בהיותו שיכור.

 

בנוסף טענה כי עבירות ההעלבה וההפרעה פגעו בכבודם של אנשי אכיפת החוק, ולא אפשרו להם לבצע את מלאכתם ללא הפרעה, לפיכך ביקשה לקבוע מתחם ענישה שנע בין חצי שנה עד שנת מאסר בפועל, ולהשית על הנאשם שמונה חודשי מאסר לצד פיצוי למתלונן.

 

הסנגור ציין כי הנאשם הודה במעשים, חסך זמן שיפוטי ולקח אחריות. ואף הדגיש כי בסופו של יום לא נגרם כל נזק ממשי, ומעשי ההעלבה וההפרעה, אינם ברף חומרה גבוה, אשר נבעו ממצב השכרות.

 

הסנגור סבר מתחם הענישה ההולם הוא תקופת מאסר קצרה, הניתנת לריצוי בעבודות שירות, ועתר להתחשב בהליך הטיפולי הממושך שעבר הנאשם ובמוטיבציה הגבוהה שביטא, ובכך שלאורך כל התקופה לא נפתחו נגדו תיקים חדשים, לכן ביקש לגזור עליו עונש בתחתית המתחם.

 

מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם היה מכור לאלכוהול וסמים. הוא בעל עבר פלילי שאינו מכביד, וכולל שתי הרשעות שהתיישנו, ובגין שתיהן הסתפק בית המשפט בענישה צופה פני עתיד. עוד עלה מהתסקיר כי הנאשם נקי מסמים, הוא עורך מאמצים לקיים אורח חיים תקין והחל לעבוד בעבודה מסודרת. קצין המבחן התרשם כי הנאשם מבטא מחויבות להמשך הטיפול, והמליץ על ריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות.

 

חזרה למקום הוויכוח עם סכין תוך חיפוש האחר

 

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, סבר בית המשפט כי מדובר בעבירה שאינה אימפולסיבית, מכיוון שהנאשם עזב את המקום שבו נמצא לאחר ויכוח, ניגש למטבח הקיוסק, נטל משם סכין, וחזר למסעדה, והחזיק את הסכין בשתי הזדמנויות כשהיא מוחבאת. בנסיבות העניין, כאשר הנאשם היה שיכור, עלולה היתה להתרחש תוצאה קשה וחמורה.

 

יחד עם זאת התרשם בית המשפט כי הנאשם ממשיך לשמור על ניקיונו מסמים ואלכוהול ומנהל אורח חיים תקין, לכן סבר כי יש מקום להתחשב בו ולגזור ענישה בתחתית המתחם. לפיכך גזר עליו מאסר בפועל לתקופה של שלושה חודשים, ומאסר על תנאי למשך ששה חודשים, לתקופה של שלוש שנים, לבל יעבור עבירות של החזקת סכין או כל עבירות כלפי שוטרים.

 

ת"פ 29463-06-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.