www.what2do.co.il

ניסיון לרצח על רקע חילול כבוד המשפחה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

ניסיון לרצח על רקע חילול כבוד המשפחה

הרכב ביהמ"ש המחוזי בנצרת גזר עתה על חאלד מוסלמי, יליד 1984, שהורשע עפ"י הודאתו בהסדר טיעון בעבירות של נסיון לרצח אחותו בעזרת אקדח על רקע מה שמכונה "כבוד המשפחה" וחבלה בכוונה מחמירה, ובנוסף,עקב היות האקדח גנוב מבית בכפר ורדים והנאשם מחזיק בו ללא אישור, הורשע הנאשם בעבירות בנשק, החזקה בנשק, נשיאה והובלה של נשק: 14 שנות מאסר בפועל ושני עונשים על תנאי בהתאם לסוגי העבירות: 3 שנות מאסר על תנאי ושנתיים מאסר על תנאי.

הרכב השופטים: אב"ד סגן הנשיא יצחק כהן והשופטים חיים גלפז ו אסתר הלמן .

ב"כ הצדדים הודיעו על הסדר טיעון בעקבותיו הורשע הנאשם כאשר הסדר הטיעון מדבר בלשון ענישה מעבר להרשעה כאשר התביעה תטען לעונש של 15 שנות מאסר ולא מעבר להן בעוד ההגנה, תטען כי העונש המקסימלי הראוי הנו 11 שנות מאסר ולאור מצבו הנפשי של הנאשם.

רקע:

ביום 10/3/08 בסמוך לשעה 22:00, ביקש הנאשם, אחיה הבכור של המתלוננת, להמיתה זאת, עקב שמועות בכפר באשר להתנהגות המתלוננת.

הנאשם אשר חש כעס רב כלפי המתלוננת והחליט להמיתה, הוציא ממקום מסתור אקדח, ובשעה 23:00 כשהאקדח מוסתר על גופו ביקש מהמתלוננת להתלוות אליו באמתלה של קבלת תכשיטים שקיבל ממנה אדם כשלהו ואשר לפי השמועה נטלה המתלוננת מבית המשפחה ללא רשות. הנאשם הגיע עם המתלוננת למרכז הכפר, שלף את האקדח, הראה אותו למתלוננת ואמר לה: "עכשיו תהרגי באקדח זה במרכז הכפר".

הוא הסיע את המתלוננת אל תחנת האוטובוס בכניסה לכפר, הורה לה לרדת מהרכב ולמרות תחנוניה כי לא יפגע בה, כיוון אליה את האקדח וירה בה במרחק של מטר ופגע בראשה והמשיך וירה במתלוננת, פגע בכתפה וברגלה ואחר, הצמיד שוב את האקדח לראשה מאחור וירה שוב.

המתלוננת נפלה מדממת, נשכבה על הרצפה, התחזתה למתה והנאשם נכנס אל תוך הרכב, התקשר למד"א, לאביו ואמו והודיע כי הרג את המתלוננת.

כתוצאה ממעשי הנאשם, נגרמו למתלוננת פצעי ירי בקרקפת כאשר למרבה המזל הקליעים לא חדרו את עצם הגולגולת.

הרכב השופטים ציין : " ראש וראשון נפתח ונציין כי יש להוקיע בלשון חריפה וביד רמה את התופעה הבזויה החוזרת ונשנית של רצח או נסיונות לרצח או פגיעה בצורה כלשהי בנשים על רקע המכונה "כבוד המשפחה". במעשים אלה, כמו של הנאשם ואחרים, מאותה הסיבה, אין כבוד כלשהו, יש רק חרפה ואות קלון ולא אחרת. כאן, רק בעזרת יד המזל לא הסתיימו מעשיו הנוראיים של הנאשם בקיפוח חיי המתלוננת. בצדק כיוונה ב"כ המאשימה לערך קדושת חיי האדם. הזילות הבלתי נסבלת בחיי אדם הנובעת ממעשי הנאשם אשר בשל שמועות הנוגעות לאופן התנהגות אחותו וכדי "להגן" על כבוד המשפחה, הובילה לכיכר של עיר כדי להמיתה". ועוד הוסיפו השופטים: " למותר לציין את שאט הנפש ממעשי הנאשם אשר נטל לעצמו תפקיד של תליין כאשר חיי אחותו כקליפת השום בעיניו וכל זאת, רק כדי להראות בכפר כמי שמגן על כבוד המשפחה".

השופטים ציינו כי לאחר שבחנו את המכלול הנוגע לנאשם ועיינו בפסיקה העונש הראוי הנו כפי טענת המאשימה ולא אחרת, כאשר לזכות הנאשם שקלו רק את הבעת הצער וההודאה.

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.