www.what2do.co.il

נהג אופנוע צעיר תקף אשה מבוגרת שבאה לסייע לו

דרגו את המאמר

נהג אופנוע צעיר תקף אשה מבוגרת שבאה לסייע לו

בחודש אוקטובר 2013, נהג הנאשם כבן 20, באופנוע במהירות, בשעה שהמתלוננת כבת 65, נהגה ברכבה אל מחוץ לחנייה. הנאשם נבהל מהרכב, ועקב כך נפל מאופנועו. המתלוננת יצאה מרכבה כדי לסייע לו, אך הוא בתגובה צעק עליה, קילל אותה ובעט בה ברגלה. מעוצמת המכה, המתלוננת נפלה ארצה, והנאשם לקח לידיו מקל, וניסה לתקוף אותה בעודה שרועה על הכביש, אולם עוברי אורח עצרו אותו.

 

הנאשם לא עצר, והכה באמצעות קסדה את הרכב של המתלוננת, לקח את מכשיר הנייד שלה, הטיחו בכביש ושבר אותו. כתוצאה ממעשיו נגרמו למתלוננת רגישות בחזה ובמרפק, נפיחות בראשה וסימן חבטה בברך. בנסיבות אלה הנאשם הורשע, על יסוד הודאתו בכתב אישום מתוקן, בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה, היזק לרכוש במזיד ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח תקף. בית משפט השלום בירושלים נדרש לקבוע את עונשו.

 

הנאשם הודה כי ביצע מעשה חמור והביע חרטה

 

מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם גדל ברקע משפחתי לא יציב והתחנך בפנימייה. הוא לקח אחריות חלקית בלבד על מעשיו וחווה עצמו כקורבן. הנאשם הודה כי ביצע מעשה חמור, וציין כי חלפו שנתיים מאז האירוע, וכיום הוא חפץ להתגייס לצבא. קצין המבחן התרשם כי הנאשם נוטה להגיב באימפולסיביות ובתוקפנות ומתקשה לשלוט בכעסיו.

 

הנאשם שלל אפשרות לשילוב בטיפול, ואף בתקופת מעצר בית, הפר את תנאי שחרורו. על כן המליץ שירות המבחן על הטלת עונש של מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות. לנוכח התנהגותו הלא יציבה, הממונה על עבודות השירות, הביעה ספק לגבי מידת התאמתו למסגרת זו.

 

המאשימה טענה כי מדובר במעשה אלימות הראוי לענישה מחמירה, שבו אדם צעיר הכה אשה מבוגרת, שביקשה לסייע לו. ואף ציינה כי הנאשם נהג באופנוע ללא רישיון תקף וללא ביטוח. על כן עתרה להטיל עליו עבודות שרות למשך ששה חודשים, לצד פסילת רישיון לתקופה ממושכת.

 

הסנגור ביקש להתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם, ובהיעדר עבר פלילי, ובעובדה ששהה תקופה ממושכת בתנאים מגבילים. הסנגור ציין כי במהלך האירוע הוא נפגע ברגלו, והגיב בצורה קיצונית עקב פציעתו. עוד טען כי אין מדובר בעבירת אלימות המצויה ברף גבוה של ביצוע העבירה, וכן למתלוננת לא נגרמו חבלות חמורות. לפיכך עתר להסתפק בעונש של מאסר מותנה.

 

בית המשפט התחשב בגילו הצעיר ובעברו המורכב של הנאשם

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט כי מתחם הענישה של העבירות שביצע הנאשם נע בין מאסר למשך חמישה חודשים, שיכול וירוצה בעבודות שירות, עד מאסר למשך 18 חודשים, לצד רכיבי ענישה נוספים, הכוללים תשלום פיצויים למתלוננת ופסילת רישיון נהיגה לתקופה שבין 6 עד 24 חודשים.

 

לנוכח תסקיר שירות המבחן והתרשמות הממונה על עבודות השירות, היה מקום להטיל על הנאשם מאסר בפועל. אולם בעקבות גילו הצעיר ונסיבות חייו המורכבות, קבע בית המשפט כי יש להטיל עליו מאסר בדרך של עבודות שירות. על כן גזר עליו ששה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, עשרה חודשי מאסר על תנאי, פיצוי למתלוננת בסך 7,000 שקלים ופסילת רישיון למשך ששה חודשים.

 

ת"פ 32438-10-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.