www.what2do.co.il

שנה וחצי מאסר בפועל בגין תקיפה במתחם בילויים והתנגדות למעצר

דרגו את המאמר

שנה וחצי מאסר בפועל בגין תקיפה במתחם בילויים והתנגדות למעצר

מעשי האלימות שמתרחשים ללא סיבה הגיונית נראית לעין, עשויים להיות מקוממים ביותר. להלן נסקור את גזר הדין שניתן בעניינו של צעיר, שעל פי עובדות גזר הדין נוטה לאבד כל רסן בעת שתייה של משקאות אלכוהוליים. גזר הדין ניתן בעניינו של הנאשם, בגין הרשעתו במסכת אירועי אלימות שונים.

 

האירוע הראשון התרחש סמוך למתחם המרינה בעיר הרצליה. קבוצת צעירים שרצתה לצאת מהמתחם נחסמה על ידי רכב הג'יפ שהיה נהוג בידי הנאשם. כאשר אחד מחברי הקבוצה יצא מהרכב על מנת לנסות ולברר את פשר החסימה, הנאשם יצא מהרכב ותוך כדי שהוא נוטל אלה מרכבו, החל להכות את הצעיר. לאחר שחדל לחבוט בצעיר, הוא איים עליו שידקור אותו.


האירוע השני התרחש באותו הלילה ולאחר התרחשות האירוע הראשון. כאשר הגיע הנאשם לרחוב מסוים בהרצליה, התחיל להבהב באורות לאדם שנכנס זה עתה למכוניתו. האדם יצא מהרכב כי חשב שהנאשם מבקש עזרה, אבל הנאשם החל לסטור לו ודרש ממנו לחזור לחניה ולהביא לו כסף. במהלך חזרתו לחניה, אותו אדם התקשר למשטרה, נכנס לרכבו ניסה להימלט מהנאשם. הנאשם דלק אחרי האדם ברחובות העיר, תוך כדי חציית רמזורים אדומים.

 

האירוע השלישי התרחש כאשר המשטרה הציבה מחסום כדי לעצור אותו. לאחר שהשוטר ניסה לכבול את הנאשם, זה בעט במפשעתו והתנגד למעצר. לא מיותר לציין כי כל שרשרת האירועים הזאת התרחשה בשעת לילה מאוחרת, כאשר במעשה זה הנאשם הפר צו בית משפט שניתן עוד קודם, שאסר על הנאשם לשהות מחוץ לביתו בשעות הלילה.


בנוסף למעשים המתוארים, הוספו במסגרת ההליך הנוכחי אישומים נוספים שהתייחסו לשלוש פרשיות אלימות נוספות בהן נטל הנאשם חלק מרכזי. בראשונה הנאשם איים על עובדת מועדון מסוים בראשון לציון, השנייה עניינה בתקיפת עובד ציבור שכוונה כנגד עובדי מד"א שניסו לסייע לנאשם, והשלישית עניינה איומים והעלבת עובד ציבור לאחר שהשוטרים שהגיעו למקום נחשפו להתנהגותו האלימה של הנאשם.


תיאור חייו של הנאשם


הנאשם הינו בן 25 שהתחתן 4 חודשים לפני מתן גזר הדין. הוא סיים 12 שנות לימוד אבל קיבל תעודת בגרות חלקית בלבד. כאשר היה נער, שיחק בקבוצות כדורגל אבל נפצע סמוך לשירותו הצבאי ולכן לא המשיך לשחק.


בפני בית המשפט הוצגו שתי חוות דעת לגבי התנהגותו של הנאשם. האחת הינה תסקיר שירות המבחן והשניה היא חוות דעתה של פסיכולוגית. על פי התסקיר, הנאשם מייחס את ביצוע העבירות לשתיית האלכוהול אבל השירות חושב שקיימת בעיה רצינית יותר של אלימות, ולכן אין המלצה טיפולית כלשהי. הפסיכולוגית מתארת כי מדובר בצעיר פאסיבי ותלותי שתחת השפעת אלכוהול, עובר טרנספורמציה לאדם אסרטיבי, הרפתקני ותוקפני. הפסיכולוגית מציינת כי ללא השפעת האלכוהול, הצעיר לא תקף מעולם.
עדותה של אשתו של הנאשם


אשתו של הנאשם העידה כי בעלה הינו אדם בעל אופי חיובי. הם התחתנו לא מזמן ובעת ביצוע המעשים, היא והנאשם היו במשבר שבמסגרתו הנאשם היה בקשר עם צעירה אחרת מקבוצת עבריינים. אשתו העידה כי הצעירה השפיעה עליו לרעה ולכן הוא התחיל לשתות ולנהוג באלימות.


גזר דינו של בית המשפט


בית המשפט נותן משקל גבוה לעדותה של הפסיכולוגית שמציינת כי הנאשם אינו בעל תכונות עברייניות מעצם טבעו. למרות זאת, לא ניתן להתעלם מהתנהגותו חסרת הרסן של הנאשם, התנהגות שהביאה לפגיעה בחפים מפשע וסיכון חייהם של רבים אחרים. השיקול העיקרי שבגללו בית המשפט נוטה להקל בעונשו של הנאשם, קשור לעובדה שזה טרם ריצה עונש מאסר. בנוסף, בית המשפט השתכנע כי לאשתו יש השפעה חיובית על הנאשם וכי עצם עובדת היותה בהריון, יכולה לגרום לפגיעה רבה בה ובבנה, במידה והנאשם ירצה עונש מאסר ארוך.


לסיכום, בית המשפט גזר על הנאשם 18 חודשי מאסר בפועל ו-18 חודשי מאסר על תנאי. בנוסף, הנאשם נדרש לפצות את האנשים שנפגעו ממעשיו בסכומים של 500-750 ₪ כל אחד.

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.