www.what2do.co.il

דחיית בקשה לבטול הרשעה בדין עקב תקיפת עובדי רשות שמורות הטבע

דרגו את המאמר

דחיית בקשה לבטול הרשעה בדין עקב תקיפת עובדי רשות שמורות הטבע

שופטת בימ"ש השלום בעכו רונית בש, החליטה לדחות בקשתו לבטול הרשעה של הנאשם מאהר בן 25 העובד כמאבטח בבנק בכפר ראמה, שהורשע יחד עם הנאשם עלי בן 27 שניהם מבית ג’אן, בעבירות תקיפה הגורמת חבלה ממש ותקיפת עובד ציבור, עת תקפו בברוטליות פקחי רשות הטבע, השאירה על כנה את הרשעתו בדין וגזרה על שניהם: מאסר בפועל לתקופה של 4 חודשים, שירוצה בעבודות שירות, מאסרים על תנאי לתקופות של 8 חודשים ו- 4 חדשים בהתאם לעבירות שעברו וכן כל אחד מהנאשמים יפצה את פקח רשות שמורות הטבע גיא כהן פיצוי בסכום של 2,000 ₪.

רקע:


ביום 21.9.07 בשעה 21:30, במהלך סיור שגרתי בהר כפיר בשמורת הר מירון, שנערך על ידי פקחי רשות שמורות הטבע ( גיא כהן ,נבו תיואור, סמיר חמוד ודרור פבזנר שימש במועד הנ"ל כמנהל מחוז צפון של רשות הטבע) הבחינו הפקחים בשני רכבים . גיא ניגש לרכבים וביקש מהנאשם 1 שיזדהה בפניו, אך זה סירב והחל ביחד עם נאשם מס’ 2 לדחוף את גיא ולאיים עליו, באומרם: "אם לא תפתח את הדרך נפגע בך".

בהמשך לאמור לעיל, היכו הנאשמים בצוותא את גיא בפלג גופו העליון באגרופים, היכו אותו באמצעות הפנס שנטלו ממנו בראשו שברו בקבוק בירה ואיימו באמצעותו עליו באמצעותו בתנועה מאיימת, הפילו אותו לרצפה, ביחד עם אחרים, היכו ובעטו בו בחלקי גופו השונים. במעמד הנ"ל תקף נאשם מס’ 1 גם את דרור בכך שדחפו באמצעות ידיו.

הנאשם 1 העובד כמאבטח כאמור, בקש את ביטול הרשעתו בדין הנחוץ לו לטענתו על מנת לשמור על מסגרת העבודה וכי הוא יאבד את מקור פרנסתו אם יורשע בדין.

השופטת בש ציינה כי במקרה מ דובר בעבירות חמורות לרבות אלימות פיזית ומילולית שבוצעו על ידי הנאשם, יחד עם נאשם מס’ 2, כלפי עובדי ציבור, אשר מלאו תפקידם כדין וכי יש לראות בחומרה עבירות המבוצעות כלפי עובדי ציבור, זאת נוכח אינטרס הציבור הדורש לאפשר לעובדי הציבור למלא את עבודתם כדין, ללא חשש ומורא מפני השלכות עבודתם, ומבלי שיהיו נתונים לגילויי אלימות כלשהם מאת גורמים המבקשים להפריע לעובדי הציבור למלא אחר מלאכתם כנדרש.

לא יעלה על הדעת שבחברה מתוקנת יהיו חשופים עובדי ציבור לתופעה של בריונות ושומה על בתי המשפט להגן עליהם, זאת גם על מנת לאפשר את קיומו של שלטון החוק והסדר בחברה מתוקנת.

עוד הוסיפה כי סוג העבירות המיוחסות לנא שם 1 אינו מאפשר, נוכח האמור לעיל, לוותר בנסיבותיו של המקרה דנן על הרשעה בדין, מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי ענישה אחרים, כדוגמת הצורך בהרתעת הרבים ובהרתעת הפרט מלפעול בדרך של אלימות בכלל ואלימות כלפי עובדי ציבור בפרט.

השופטת הבהירה כי בנסיבותיו של תיק זה אין בחשש שמא יפוטר הנאשם ממקום עבודתו, אם יורשע בדין, על מנת להצדיק את ביטול ההרשעה בדין.

לעניין הענישה ציינה השופטת כי אין מקום לאמץ את המלצת שירות המבחן בעניינו של נאשם מס’ 1, לפיה יושת על נאשם זה צו של"צ בלבד, זאת נוכח חומרתן של העבירות בגינן הורשע והצורך, לפיכך, להוקיען ולהרתיע עבריינים בכוח מלפעול בדרך של אלימות כלשהי כלפי עובדי ציבור.

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.