www.what2do.co.il

איום על שופטים - מאסר בפועל

דרגו את המאמר

איום על שופטים - מאסר בפועל

האלימות המילולית והפיסית כלפי שופטים בישראל הפכה בשנים האחרונות לסכנה של ממש. האירוע המפורסם של השלכת הנעל על כבוד נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, ודבריו של ראש ארגון הפשיעה, מיכאל מור, כלפי שופטים בישראל, הינם רק חלק מן האירועים הללו. עניין זה לאחרונה פעם נוספת בבית מהשפט, במסגרת גזירת דינו של נאשם אשר הורשע בעבירות איומים על שלושה שופטים שונים.


נגד הנאשם דנא הוגש כתב אישום ובו שלושה אישומים שונים העוסקים באיום על שופטים. הנאשם, אשר מנהל סכסוך משפחתי ערוך ומתיש בערכאות בישראל, פתח את תצהירו בבית המשפט לענייני משפחה במילים אשר לטענתו שמע מפי כב’ השופט בדימוס שלי טימן (כפי ששודרו בכלי התקשורת) - "הרצח של "השופט הבא בישראל זה רק עניין של זמן".


בקשתו של הנאשם נדחתה בבית המשפט לענייני משפחה והאחרון הגיש ערעור לערכאה המחוזית על החלטת השופט. לאחר שנדחה ערעורו זה, הטיח הנאשם בשופטת "לא סתם כנראה אמר השופט שלי טימן שהרצח של השופט הבא בישראל זה רק עניין של זמן". בעקבות דברים אלו הוגש כתב אישום נגד הנאשם. האחרון לא עצר ואמר בפני שופט המעצרים – "הדברים שנאמרו וצוטטו הם כנראה תופסים".

 

השופטת - "פגיעה קשה בשלטון החוק"


השופטת מתחה ביקורת חריפה ביותר על התנהלותו של הנאשם והאישומים נשוא כתב האישום. לדבריה, איום על שופט, בין במשתמע ובין במפורש, הינו דבר חמור אשר פוגע בעקרונות היסוד של שיטת המשפט בישראל. מדובר בפגיעה קשה בשלטון החוק ככלל, ובפעילות מערכת בתי המשפט בפרט. השופטת הוסיפה כי יש לעקור עניין זה מן השורש ולגנותו בכל פה.


בגזר הדין נכתב כי תופעת האיום על שופטים התגברה באופן שמחייב תגובה שיפוטית הולמת שיהיה בה להוציא מן הכוח אל הפועל את התכלית החקיקתית לשמש מסר ברור.


"תסכולו של נאשם מהתנהלות ההליכים המשפטיים בעניינו איננו יכול לשמש נסיבה לקולה. אדרבא – המערכת המשפטית העמוסה לעייפה, מעצם טיבה וטבעה איננה יכולה לעמוד בציפיותיהם של כל הצדדים המתדיינים.

 

השופטים העושים מלאכתם בתנאים קשים, כמיטב יכולתם ואף למעלה מזה, מודעים לתחושות הסיפוק שחווים הזוכים בדין, המרעיפים עליהם שבחים בקריאות "יש צדק בישראל". באותו רגע ממש יוצאים משעריו של אותו אולם משפטים המפסידים המאוכזבים והמתוסכלים ובפיהם קריאות בוז (ואף למעלה מזה), שרמת זעקותיהם נגזרת ממעמדם ויכולתם הכלכלית לממן יחצנים מקושרים לתקשורת".


מכל האמור לעיל, בית המשפט גזר על הנאשם בעניינו שבעה חודשי מאסר לריצוי בפועל ועוד קנס בגובה 5,000 שקלים.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.