www.what2do.co.il

מאסר בפועל בעקבות התעללות בחסר ישע - קשישה חולת אלצהיימר

דרגו את המאמר

מאסר בפועל בעקבות התעללות בחסר ישע - קשישה חולת אלצהיימר

תוחלת החיים הארוכה בישראל, אשר הינה תולדה של רמת החיים והשתפרות מערך הרפואה, מביאה לכך שאזרחים רבים מאריכים ימים. עם זאת, הרפואה עדיין לא הצליחה לפצח את התרופה המתאימה והגורמים אשר מביאים להתפרצות מחלת האלצהיימר. כיום, ישנם בישראל כ-100,000 חולים אלצהיימר.

 

מרבית חולים אלו מטופלים על ידי בני משפחתם ומטפלים סיעודיים. ממחקר אשר נערך על ידי עמותת עמדא (עמותה לחולי דמנציה, אלצהיימר ומחלות דומות בישראל) עולה כי קשישים רבים הסובלים מאלצהיימר נאלצים להתמודד גם עם התעללות פיסית ונפשית מצד המטפלים בהם.

 

הסברה הרווחת היא כי מרבית ההתעללויות הנ"ל מתרחשות במוסדות דיור מוגן ובתי אבות. עם זאת, תוצאות המחקר מראות כי רוב ההתעללויות מתרחשות דווקא בביתם של הקשישים. סקר נוסף אשר נערך בעניין זה העלה נתונים מדאיגים הקובעים כי כ-20% מהקשישים הסובלים מאצלהיימר נחשפו לסוג אחד או יותר של התעללות.

 

התעללות בקשישה - מאסר בפועל

 

בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר (9.12) מאסר בפועל של שנתיים על מטפלת בגין התעללות בקשישה סיעודית. על פי הכרעת הדין, הנאשמת הייתה מועסקת כמטפלת סיעודית אצל חולת אלצהיימר בת כ-70 במשך כשבעה חודשים. במהלך תקופה זו התעללה הנאשמת בקשישה עשרות פעמים, הן בהכותה אותה עם ידיה ורגליה, והן באמצעות כלים נוספים כגון מקל מטאטא, עיתון, כפפות גומי וכרית. מסכת ההתעלליות נחשפה על ידי המשפחה אשר חששה לשלומה של הקשישה והתקינה מצלמות במעגל סגור בבית.

 

הנאשמת הודתה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשעה בעבירות של התעללות בחסר ישע ותקיפה. בית המשפט מתח ביקורת חריפה ביותר על הנאשמת בגזר הדין.

 

"מדובר במעשים חמורים ומזעזעים, כאשר במשך ארבעה ימים התעללה הנאשמת בקשישה חולה וחסרת ישע שלא .יכלה להתנגד למעשיה הנלוזים ואף לא הייתה מסוגלת להתלונן עליהם", נכתב בגזר הדין, "הדעת אינה סובלת התייחסות כזו של אדם אל חסרת ישע, שמן הסתם, התייסרה בגין מעללי הנאשמת. בשל מצבה של קורבן העבירה, קשה לתאר מה עבר במוחה בשל ההתעללות, אך קל להבין שזו התנהגות פסולה ומבישה תפקידה של מטפלת הוא לסעוד את המטופלים ולהקל על מצוקתם".

 

השופטת הוסיפה כי הנאשמת לא רק שלא מילאה את חובתה לטפל במתלוננת, אלא שלמרבה הצער היא אף החמירה את מצוקת קורבנה. כמו כן, הנאשמת לא השכילה להביע כל אמפטיה כלפי הקורבן וגישתה הייתה, לפי תסקיר המבחן, "חסרת רגשות ורציונאלית". 
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.