www.what2do.co.il

המחוזי החמיר את עונשו של אדם אשר הורשע באיומים על דיינים בבית הדין השרעי

דרגו את המאמר

המחוזי החמיר את עונשו של אדם אשר הורשע באיומים על דיינים בבית הדין השרעי

בית המשפט השלום בחיפה הרשיע אדם אשר הטריד ואיים על דיינים בבית הדין השרעי הדרוזי. בהכרעת הדין בשלום הורשע האדם בעבירות של זילות בית המשפט, כתיבה והשחתת פני מקרקעין, הטרדה באמצעות מתקן בזק, ואיומים.

 

מדובר בפרשה אשר מקורה בפסק דין שניתן בבית הדין הדרוזי בעכו אשר הנאשם לא היה שבע רצון ממנו. אי לכך, החל הוא במסכת איומים והטרדות כנגד אב בית הדין לערעורים של בית הדין הדרוזי השרעי, ודיין נוסף בבית הדין. בתוך שנתיים שלח הנאשם כ-300 הודעות SMS אשר כללו איומים, גידופים ומסרים פוגעניים.

 

בעקבות הרשעתו, נגזרו על הנאשם שבעה חודשי מאסר בפועל. המדינה הגישה ערעור על קולת העונש. לטענתה, היה מקום להחמיר עם ענישתו של הנאשם, וזאת מתוך הצורך להגן על מערכת אכיפת החוק והרשות השופטת.


בית המשפט המחוזי קיבל כאמור את הערעור. בפסק הדין נכתב כי רצף המעשים אשר נעשו על ידי המשיב, לאורך תקופה של כשנתיים, ומטרותיהם – בית הדין השרעי בכלל, ואחד הדיינים בפרט, הינם חמורים ביותר ומצדיקים התערבות בגזר הדין הנמוך. הסנגור ניסה לטעון כי הדיין לא חש מאוים מהנאשם, אך בבית המשפט צוין כי טענה זו איננה מורידה או מעלה והיא חסרת חשיבות. על מערכת אכיפת החוק מוטלת החובה להגן על בית הדין בתור מוסד ואין מקום להותיר השתלחות אישית בדיינים או בבית הדין.


בפסק הדין בערעור ציינו השופטים כי אכן סקר בית משפט קמא את הפסיקה הרלבנטית הנוגעת לחשיבות שבהגנה על מוסדות החוק. עם זאת, נקבע כי התוצאה אליה הגיע בית משפט השלום איננה מביאה לידי ביטוי את חומרת המעשים. הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר מדובר בתקופה ארוכה.


"איומים על אלו העוסקים באכיפת החוק וזילות של מערכת אכיפת החוק, חייבת לזכות לתגובה עונשית הולמת ומרתיעה", נכתב בפסק הדין, "יתרה מכך, עונש חמור יותר לא נגזר על המשיב וזאת משום שמדובר בערכאת ערעור". לסיכום, השופטים קבעו כי יש להעמיד את עונשו של הנאשם על 14 חודשי מאסר בפועל (במקום שבעה). 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.