www.what2do.co.il

בת הזוג שכרה רוצח שכיר על מנת לחסל את המאהבת

דרגו את המאמר

בת הזוג שכרה רוצח שכיר על מנת לחסל את המאהבת

הנאשמת, בת 35, גרושה ואם לילד בן 9, הודתה במסגרת כתב אישום בביצוע עבירה של ניסיון שידול לרצח המאהבת של בן זוגה. בית המשפט המחוזי בחיפה דן בנסיבות האירוע והכריע בנוגע לעונש הראוי.

 

בן הזוג נסע לחו"ל עם המאהבת

 

במהלך השנים האחרונות הנאשמת ניהלה מערכת יחסים רומנטית עם בן זוג, אשר במקביל ניהל קשר רומנטי עם אשה אחרת. הנאשמת ביקשה מבן זוגה פעמים רבות שייפרד מהאשה השנייה ויישאר רק איתה, אך הוא סירב ואף נסע לחופשה בחו"ל עם המאהבת. בעקבות סערה רגשית על רקע ההתרחשויות, היא החליטה למצוא רוצח שכיר שיחסל את המאהבת.

 

הנאשמת פנתה לדייר שגר בדירה שבבעלותה וביקשה ממנו למצוא עבורה רוצח שכיר. הדייר דיווח על כוונות הנאשמת למשטרה, שם הודרך להודיע לה כי מצא עבורה אדם שמוכן לבצע את מבוקשה. הדייר עדכן את הנאשמת בהתאם להוראות המשטרה ואמר לה כי בתמורה היא צריכה לשלם 10,000 שקל ולוותר לו על שכר דירה במשך חודשיים.

 

הנאשמת ביקשה שגופתה של המאהבת לא תימצא

 

הנאשמת קיבלה את התנאים ובהמשך נפגשה עם סוכן סמוי של המשטרה, כשהיא חושבת שמדובר ברוצח שכיר. היא הסבירה לסוכן כי היא לא מעוניינת בפציעתה של המאהבת או בגרימת נכות, אלא היא רוצה שהיא תמות ושגופתה לא תימצא. היא שילמה לו מקדמה בסך 1,000 שקל ומסרה פרטים מזהים אודות המתלוננת. עוד ביקשה מהסוכן הסמוי שיבצע את הרצח בימים הבאים ושיודיע לה לפני, כדי שתוכל לארגן לעצמה אליבי.

 

בחודש פברואר 2014 הנאשמת הודתה בעבירה של ניסיון שידול לרצח במסגרת כתב אישום. כבר בחקירתה במשטרה היא הביעה חרטה והוחלט על עריכת תסקיר מבחן.

 

מהתסקיר עלה כי הנאשמת סיימה לימודי משפטים ברוסיה ועלתה לישראל יחד עם בעלה בשנת 2000. בעקבות מתחים וקשיים בבית לאחר לידת בנם הם התגרשו, והיא נכנסה למערכת יחסים זוגית לא יציבה, עם בן זוגה הנוכחי, שכאמור אינו שומר לה אמונים.

 

הנאשמת נטלה אחריות מלאה על ביצוע העבירה והבינה את חומרתה. קצין המבחן ציין כי לנאשמת אין עבר פלילי, מעשיה נבעו מתוך מצוקה נפשית עמוקה והיא הביעה חרטה כנה ואמפתיה כלפי המתלוננת. על כן המליץ להטיל עליה מאסר לתקופה קצרה, שיאפשר שיקום במסגרת הקהילה.

 

הנאשמת פעלה באכזריות ותכננה במשך חודשיים את המעשה

 

מנגד טענה המאשימה כי נסיבות המקרה חמורות, והן מצדיקות מתחם ענישה שבין חמש עד שמונה שנות מאסר בפועל. לטענתה, לא מדובר במעשה רגעי, הנאשמת פעלה באכזריות ובקור רוח ותכננה את המעשה יחד עם הדייר במשך חודשיים. מעשיה מהווים פגיעה ממעלה ראשונה בביטחון חיי אדם.

 

בית המשפט התרשם כי הנאשמת בעלת יכולת קוגניטיבית טובה והיא היתה יכולה לסיים את הקשר ההרסני עם בן הזוג, ולהימנע מביצוע העבירה, אך בחרה שלא לעשות זאת. בית המשפט התחשב באחריות שלקחה הנאשמת על המעשים בשלב מוקדם והבעת החרטה עליהם.
בנסיבות אלה גזר על הנאשמת מאסר בפועל למשך 3 שנים ומאסר על תנאי של 12 חודשים למשך 3 שנים.

 

תפ"ח 30608-09-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.