www.what2do.co.il

האם העליון התחשב בהליך השיקום שעברה האם המכה?

דרגו את המאמר

האם העליון התחשב בהליך השיקום שעברה האם המכה?

אם לשישה ילדים הורשעה בגין עבירות אלימות במשפחה, ובית המשפט המחוזי מרכז גזר עליה עונש של 10 חודשי מאסר בפועל, ומאסר על תנאי בן 6 חודשים, זאת לאחר שהודתה במסגרת הסדר טיעון בעבירת התעללות בחסרי ישע.

 

הנאשמת הינה גרושה ואמם של שישה קטינים. עם הגשת כתב האישום, הוצאו הילדים מביתה ועברו להתגורר עם אביהם, ומאז הם מסרבים להיות עמה בקשר.

 

לאחר מתן גזר הדין, ערערה הנאשמת לבית משפט העליון ובקשה לבצע עבודות שירות במקום מאסר בפועל, בטענה כי היה מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל שיקולי שיקום.

 

הנאשמת השליכה לעבר בנה אבן ואיימה עליו בסכין

 

על פי עובדות כתב האישום, בין השנים 2009 - 2008, היא נהגה להכות את ילדיה באמצעות מקל, וגרמה להם לפציעות וכאב. במקרה מסוים היא השליכה לעבר אחד מהקטינים אבן, ואף איימה עליו באמצעות סכין. במקרה אחר, בשעה שהיא נהגה ברכב עם ילדיה, ציינה בפניהם, כי היתה רוצה לעשות תאונה ולהרוג את כולם.

 

בעת שיקולי הענישה בעבירות האלימות שבצעה האם, התחשב בית המשפט בתסקירים שהוצגו לפניו לצורך קביעת העונש. מתסקיר נפגעי העבירה עלה כי הילדים נאלצו להתמודד עם אלימות קשה מצד אמם, ועם חוסר האונים של אביהם. וכתוצאה ממעשיה האכזריים של האם, נותרה בהם תחושת איום מתמדת וחוסר אמון, והם זקוקים להליך שיקום ארוך טווח.

 

האם סבלה מדיכאון לאחר לידה והחלה טיפול פסיכיאטרי

 

לפי תסקיר שירות המבחן, הנאשמת נישאה בגיל 16, במסגרת נישואי חליפין במגזר הבדואי, לפיהם אחיה נשוי לאחות בעלה. כעבור זמן קצר נוצרו מתחים בין המשפחות, והיא החלה לסבול מדיכאון לאחר לידת בנה הצעיר ואף עברה טיפול פסיכיאטרי.

 

האם לקחה אחריות מלאה על התנהגותה האלימה, היא השתלבה בקבוצה טיפולית להורים מכים והביעה צער רב וחרטה עמוקה. קצין המבחן, המליץ להשית עליה שירות לתועלת הציבור בהיקף נרחב, צו מבחן ולהאריך את המאסר על תנאי שעומד כנגדה בגין תקיפת בעלה.

 

בעת הערעור טענה האם כי מעשיה אינם מעשי עבריינות לשמם, אלא תוצאה של מצב משפחתי עגום, ומצב נפשי מורכב. היא בקשה להתחשב בהליך השיקום שעברה, וגם לשקול בכובד ראש את המלצת שירות המבחן להימנע מענישתה מאחורי סורג ובריח. לחילופין עתרה לכך שהמאסר לא יעלה על שישה חודשים, אותם תוכל לבצע בעבודות שירות.

 

הנאשמת תבצע עבודות שירות עקב הליך השיקום החיובי שעברה

 

מתסקיר שירות מבחן שנערך עקב הערעור, עלה כי הנאשמת נמצאת בשלב מתקדם בתהליך שיקום, היא מתגוררת בגפה, ועובדת בעבודות ניקיון, למרות שהיא סובלת מפריצת דיסק. קצין המבחן התרשם כי היא מעוניינת להשתקם ולהתקדם בכל תחומי חייה, והיא מפחדת שמצבה הנפשי יתדרדר ואף מתקשה להתארגן מבחינה נפשית לקראת ריצוי מאסר בפועל.

 

בית המשפט העליון קיבל את המלצת קצין המבחן, ומאחר והמערערת עוברת תהליך שיקומי חיובי מאוד, הערעור התקבל במובן זה שעונשה יעמוד על 6 חודשים לריצוי בעבודות שירות במקום 12 חודשי מאסר בפועל.

 

ע"פ 911/14  

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.