www.what2do.co.il

עבודות שירות לבעל שאיים על אשתו ותקף את ילדיו

דרגו את המאמר

עבודות שירות לבעל שאיים על אשתו ותקף את ילדיו

גבר כבן 54, אב לארבעה ילדים, הורשע בגין ביצוע עבירות של אלימות במשפחה, לאחר שאיים כי ישפוך חומצה על אשתו ותקף את בתו. בית משפט השלום בירושלים נדרש לקבוע את עונשו בגין עבירת תקיפה ואלימות.

 

על פי עובדות כתב האישום המתוקן, בתחילת שנת 2013, התפתח ויכוח בין הנאשם לאשתו, במהלכו הוא איים שישפוך עליה חומצה וישרוף לה את העיניים. הבת ניגשה להפריד בין השניים, וניסתה להרחיק את אביה מאמה, אך אז הוא אחז בשערות ראשה של הבת, ודחף אותה אל פתח דלת הבית.

 

הבת המבוהלת התקשרה מיד למשטרה, ובעת הגעת שוטרים לבית, המשיך הנאשם לאיים על אשתו ובתו. אחד השוטרים אמר לנאשם כי הוא מעוכב, ובתגובה הוא דחף את השוטר. בנסיבות אלה הורשע בעבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות.

 

האב כעס שהטלוויזיה בבית לא כובתה ושבר את המסך

 

במקרה אלימות נוסף, שאירע בחודש יולי 2011, הנאשם כעס כי הטלוויזיה בביתו לא כובתה, ובתגובה הכה על המסך באגרופיו, עד ששבר אותו. מאוחר יותר אשתו פנתה אליו, אך הוא בתגובה איים עליה ואמר לה שזה לא הסוף שלה, והסיפור מבחינתו לא נגמר, ובגין כך הורשע בעבירות של איומים.

 

מתסקיר המבחן עלה כי הנאשם עבד כנהג הובלות, עד למעצרו בשנת 2004, במסגרת הליך אחר בגין עבירות אלימות כלפי אשתו. עוד עלה כי במהלך שנות נישואיו הוא נקט באלימות מילולית ופיזית כלפי אשתו, ובשל כך החל בהליך טיפולי למניעת אלימות במשפחה, אולם לא התמיד בו.

 

לאחר שחרורו ממעצר, הנאשם שב להתגורר עם בני משפחתו, ועבד באופן חלקי בעבודות מזדמנות בתחום הבניין. ולאחר כעשור, הוא נעצר שוב בגין עבירות אלימות, ושוחרר למעצר בית מלא בבית אחותו. הנאשם טען כי אינו אדם אלים, והתקשה להבין את חומרת מעשיו ותוצאותיהם, ואף ציין שאינו זקוק לטיפול.

 

הנאשם מתמיד בטיפול למניעת אלימות במשפחה

 

מתסקיר השירות, שנערך מספר חודשים מאוחר יותר, עלה כי הנאשם השתלב בקבוצה טיפולית במרכז למניעת אלימות במשפחה, הוא נוהג להגיע לפגישות באופן מסודר, ואף ערך שינוי בדפוסי התנהלותו. קצין המבחן התרשם שהנאשם ביצע מאמצים לעמוד במחויבות למסגרת הטיפולית, על כן המליץ להימנע ממאסר בפועל, אלא לריצוי עונש בדרך של עבודות שירות, ובנוסף להשית עליו מאסר על תנאי וצו מבחן למשך שנה.

 

המאשימה הדגישה את עברו הפלילי של הנאשם, ועתרה להשית עליו עונש כולל של 18 חודשי מאסר בפועל לצד מאסר מותנה. מנגד טען הסנגור כי יש לתת משקל להודאתו של הנאשם, ולעובדה כי היה נתון במעצר במשך כחודש וחצי, וריצה מעצר הבית ממושך במשך שנה ושלושה חודשים, לכן ביקש להטיל עליו שירות לתועלת הציבור בהיקף נרחב וצו מבחן.

 

הנאשם ירצה שישה חודשי עבודות שירות

 

בסופו של דבר התחשב בית המשפט בהליך הטיפולי שעבר הנאשם, וקיבל את המלצת תסקיר שירות המבחן, לפיכך גזר עליו שישה חודשי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות, צו מבחן לשנה ומאסר על תנאי למשך שלוש שנים.

 

ת"פ 39535-01-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.