www.what2do.co.il

מהו עונשו של נאשם שהחזיק סכין למטרה לא כשרה ודקר טרמפיסט?

דרגו את המאמר

מהו עונשו של נאשם שהחזיק סכין למטרה לא כשרה ודקר טרמפיסט?

חייל המשרת בסדיר הסיע ברכבו הפרטי טרמפיסט, ובעקבות קטטה שהתפתחה בין השניים, הוא שלף אולר, ודקר את הטרמפיסט בישבנו. לאחר שהודה החייל במעשיו, הוא הורשע בעבירות של החזקת סכין למטרה לא כשרה ופציעה בנשק קר. בית משפט השלום בירושלים נדרש לקבוע את עונשו.

 

הטרמפיסט שהיה בגילופין הקניט את הנאשם והתגרה בו.

 

על פי עובדות כתב האישום, בחודש אפריל 2013, בסביבות השעה עשר בלילה, הנאשם אסף בדרכו טרמפיסט שיכור. כאשר יצא הטרמפיסט מהרכב, הוא הקניט את הנאשם ומשך בחולצתו. בין השניים התפתחה תגרה, ובשלב מסוים הנאשם שלף מהרכב אולר, דקר את הטרמפיסט בישבנו, וגרם לחתך שהצריך טיפול רפואי.

 

המאשימה ציינה כי מדובר בעבירת אלימות חמורה, אשר השלכותיה היו עלולות להיות חמורות הרבה יותר, מאחר והמתלונן לא סיכן את הנאשם, ולא היה יכול לגרום לו נזק ממשי. עם זאת היא התחשבה בגילו הצעיר של הנאשם, ובעובדה כי הוא לא הורשע בפלילים בעבר. על כן עתרה להשית עליו עונש מאסר למשך שישה חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות, ובנוסף גם מאסר על תנאי, קנס כספי ופיצוי למתלונן.

 

הסנגור ביקש להימנע בהרשעת הנאשם בפלילים

 

הסנגור ציין כי מדובר בחתך שטחי בישבנו של המתלונן, שהצריך חבישה קלה, וביקש מבית המשפט לשקול את האפשרות של הימנעות מהרשעה בפלילים, ולהסתפק בעונש של מאסר מותנה בלבד, בטענה כי מאסר בעבודות שירות עלול להסב נזק לנאשם שלא עולה עם האינטרס הציבורי.

 

הסנגור הוסיף כי יש להתחשב בנסיבות חייו האישיות של הנאשם, שגדל במשפחה חד הורית, ואמו חלתה במחלה קשה ונפטרה בגיל צעיר, ולאחר מותה הוא נדרש לדאוג בכוחות עצמו לשני אחיו הקטנים ולתחזוקת הבית.

 

הנאשם טען כי הוא שרוי תחת לחץ ופעל מתוך מצוקה רגשית עקב פטירת אמו. הוא הביע צער ובושה על ביצוע העבירות, ואף הבטיח כי לא ישוב עוד על מעשיו. שירות המבחן התרשם כי על אף נסיבות חייו הקשות, הנאשם הצליח לסיים 12 שנות לימוד והוא מגלה התמדה בשירותו הצבאי ואף הינו המפרנס העיקרי של משפחתו.

 

עוד השתכנע כי הנאשם הבין כי פעל בצורה שגויה, והוא מעוניין להשתלב בהליך טיפולי, על מנת ללמוד כיצד להתמודד בעתיד במצבים של לחץ ופגיעה. על כן המליץ להטיל עליו עונש מאסר קצר בעבודות שירות וצו מבחן למשך שנה.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים קבע בית המשפט כי אין מקום לביטול ההרשעה, מאחר ולא הוכח שהרשעת הנאשם תפגע בשיקומו, ואף בגין העבירה של פציעה בנשק קר, לא ניתן להסתפק באי הרשעה.

 

הנאשם ירצה שלושה חודשי עבודות שירות ומאסר על התנאי

 

בית המשפט קבע כי הנאשם ביצע את הדקירה ללא תכנון מראש, אלא כתגובה למעשיו של המתלונן, אשר הקניט אותו ומשך בחולצתו. ואף הנזק שהיה צפוי להיגרם מביצוע העבירה הינו משמעותי. אולם מקרה זה, הסתיים בחתך שטחי בלבד. עוד נקבע כי לאור נסיבותיו האישיות של הנאשם, הוא אינו מחויב בתשלום קנס או פיצוי למתלונן.

 

בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשם מאסר למשך שלושה חודשים, שירוצה בעבודות שירות, ומאסר על תנאי למשך שישה חודשים, אם יעבור עבירת אלימות במשך שלוש שנים מיום סיום ריצוי העונש.

 

ת"פ 30047-04-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.