www.what2do.co.il

הארכת מעצר מעבר ל 75 ימים, באילו מקרים?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

הארכת מעצר מעבר ל 75 ימים, באילו מקרים?

לקצין משטרה יש סמכות לעצור חשוד לצרכי חקירה פלילית, אולם הזכות מוגבלת בזמן, ואף ההחלטה מותנית במתן אפשרות לחשוד להשמיע את דבריו ומתן אזהרה כי הוא אינו חייב לומר דבר העלול להפליל אותו, מכיוון שכל דבר שיאמר עשוי לשמש ראיה נגדו בבית משפט ואף הימנעותו מלהשיב לשאלות עשויה לחזק את הראיות נגדו.

 

תקופת מעצר לבגיר מוגבלת למשך 15 ימים בכל פעם, כאשר בסוף כל תקופה ניתן להאריך בעוד 15 ימים בכפוף לאישור של בית המשפט. ברוב המקרים המשטרה מבקשת להאריך בפחות מ- 15 ימים ובית המשפט מחליט בכמה ימים להאריך את המעצר בהתאם לפעולות החקירה.

 

תקופת מעצר של בגיר היא עד 75 ימים, ואם לא הוגש נגדו כתב אישום בתוך 75 ימים הוא ישוחרר מהמעצר. עם זאת, במקרים שבהם המשטרה רוצה להאריך את המעצר מעבר ל 75 ימים לצרכי חקירה, ועדיין לא הוגש כתב אישום היא יכולה לפנות לבית המשפט העליון כדי שיאריך את המעצר עד 90 ימים.

 

הודעה על מועד הדיון ומקומו

 

סעיף 16 לחוק סדר הדין הפלילי עוסק בהארכת מעצר של חשוד או נאשם בביצוע עבירה פלילית. על פי סעיף זה, לאחר החלטת המשטרה על הארכת המעצר, יש למסור מיד הודעה על מועד הדיון ומקומו, על ידי המשטרה לחשוד ולעורך דינו, ואם אין לו עורך דין, יש למסור הודעה על הארכת המעצר לאדם הקרוב לחשוד שהוא ציין את שמו.

 

חשוד שהוחלט להאריך את מעצרו לצרכי חקירה יובא בפני שופט בתוך 24 שעות מרגע המעצר, ואם החשוד קטין שטרם מלאו לו 14, הוא יובא בפני שופט בתוך 12 שעות מרגע מעצרו. הדיון יתקיים בפני החשוד, אלא אם השופט סבר, על סמך חוות דעת רפואית, שאין הוא מסוגל להשתתף בדיון מחמת מצב בריאותו. במקרה של אי כשירות רפואית, יתקיים הדיון בנוכחות עורך דינו ואם החשוד לא מיוצג ימנה לו השופט סניגור, עד שיוכל להתייצב בבית המשפט.

 

הארכת מעצר עד 90 ימים

 

סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי קובע כי בית המשפט העליון רשאי לצוות על הארכת המעצר או על מעצר מחדש ובכלל זה על מעצר בפיקוח אלקטרוני, לתקופה שלא תעלה על 90 ימים, ולחזור ולצוות כך מעת לעת, וכן להורות על שחרורו של הנאשם, בערובה או ללא ערובה. לאחר הגשת כתב אישום, יכול בית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. מעצר לאחר הגשת כתב האישום ימשך בדרך כלל עד הכרעת הדין בלא צורך לחדשו, אלא אם בית המשפט קבע אחרת.

 

ואולם גם במעצר עד תום ההליכים ישנן מספר מגבלות, כך שאם תוך 30 ימים מהגשת כתב האישום המשפט לא החל, הנאשם ישוחרר בערובה או ללא ערובה. אם הנאשם שהה במעצר במשך תשעה חודשים ולא ניתנה בעניינו הכרעת דין הוא ישוחרר בערובה או בלא ערובה. וכן, בית המשפט העליון רשאי להורות על הארכת מעצר גם מעבר לתקופות אלו לתקופות של 90 ימים בכל פעם.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 


מאמרים נוספים בתחום

זכות חשוד להיוועץ עם עורך דין

האם חשוד אשר איננו עצור או מעוכב לחקירה זכאי להיוועץ עם עורך דין? מהן ההשלכות על אי פגישה עם עורך דין לגבי הודעתו של חשוד? 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מהו מעצר עד תום ההליכים? מהם השיקולים העומדים בפני בית המשפט בבואו לבחון בקשה למעצר עד תום ההליכים? 

חיפוש ללא צו: האם חיפוש משטרתי ללא צו נחשב חוקי?

ללא יסוד סביר של שוטר וללא צו חיפוש של בית משפט, שוטר אינו יכול לבצע חיפוש בגופו ובכליו של אזרח תמים, בבית, ברכב או ברחוב, והסירוב לחיפוש לא ייזקף לחובתו של האזרח.  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 

מסדר זיהוי פלילי – מהן השיטות לבצע מסדר זיהוי?

באמצעות מסדר זיהוי ניתן לאתר ולבדוק את זהותו של מבצע עבירה פלילית, כדי להוכיח את הקשר שלו לעבירה וכבסיס להגשת כתב אישום והעמדתו לדין. 

חקירה תחת אזהרה, מהן זכויות נחקר תחת אזהרה?

משמעות חקירה תחת אזהרה היא שאדם נחקר במשטרה כחשוד בביצוע עבירה פלילית ולא כעד, וכי הוזהר לגבי ההשלכה המשפטית של החלטתו למסור את גרסתו או לשמור על זכות השתיקה. 

מעצר בית: תנאים הגבלות וזכויות במעצר בית מלא וחלקי

מעצר בית מלא מאפשר לחשוד לשהות אך ורק בביתו או בבית של אדם קרוב תחת פיקוח של 24 שעות, לעומת מעצר בית חלקי שמאפשר לחשוד לשהות מחוץ לבית בחלק משעות היממה, ואף לצאת לעבודה ולסידורים שונים.  

מאסר על תנאי בר הפעלה

נאשם שנגזר עליו מאסר על תנאי, וביצע שוב את העבירה שבגינה הועמד לדין, או ביצע עבירה דומה, ירצה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח על פי התנאים שנקבעו בגזר הדין.  



תגיות: hov.what2do,
המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.