www.what2do.co.il

בקשה להחמיר עם עונשה של נאשמת אשר גנבה ארנק מקשישה

דרגו את המאמר

בקשה להחמיר עם עונשה של נאשמת אשר גנבה ארנק מקשישה

אשה בשנות הארבעים לחייה, בעלת עבר פלילי מכביר, הואשמה בעבירות רכוש לאחר שגנבה ארנק מקשישה חסרת ישע. הנאשמת קיבלה הזדמנות לשקם את חייה ולעבור תהליך גמילה מסמים, אולם היא בחרה שלא לנצל את ההזדמנות וניתקה קשר עם שירות המבחן, על כן המדינה הגישה בקשה בפני בית משפט השלום בירושלים, להחמיר עם עונשה של הנאשמת לאור התנהלותה ולאור חומרת מעשיה.

 

הנאשמת התחזתה לעובדת של ביטוח לאומי וביקשה להיכנס לחדרה של קשישה

 

בתחילת שנת 2011, הגיעה הנאשמת, ילידת 1968, למעון דיור מוגן לקשישים, ופנתה אל אחת השוהות במעון, קשישה כבת 90. הנאשמת הציגה עצמה בכזב כעובדת של המוסד לביטוח לאומי, וביקשה לשוחח עמה. בעת שנכנסה לחדרה, גנבה הנאשמת מזומן, כרטיס אשראי ומסמכים אישיים. בהמשך רכשה באמצעות כרטיס האשראי סיגריות בסכום כולל של 1,000 שקלים.

 

בנסיבות אלה הורשעה בעבירות של התפרצות למקום מגורים, גניבה, גניבת כרטיס חיוב והונאה בכרטיס חיוב. לאחר הרשעתה היא הופנתה לקבלת תסקיר שירות המבחן ולקבלת חוות דעת הממונה על עבודות השירות, ונמצאה לא מתאימה לבצע עבודות שירות בשל מגבלות רפואיות מהן היא סובלת.

 

לאור הליך שיקומי אותו עברה הנאשמת, בית המשפט הקל בעונשה במטרה לטפל בהתמכרותה לסמים, על כן גזר עליה צו שירות לתועלת הציבור בהיקף 240 שעות, צו מבחן לשנה ותשלום פיצוי למתלוננת בסך 1,000 שקלים.

 

הנאשמת לא השכילה לנצל את ההזדמנות שניתנה לה

 

עם זאת הנאשמת לא שיתפה פעולה עם שירות המבחן בכך שבצעה שעות בודדות בלבד מתוך העונש שהוטל עליה, לא התייצבה למפגשים טיפוליים, ולא מסרה בדיקות לגילוי סמים כפי שנדרשה, לפיכך קצין המבחן המליץ לקיים דיון מחודש ולהטיל עליה עונש חלופי, ואף לאור התנהלותה לא מצא מקום להמשך ההליך הטיפולי.

 

המאשימה הדגישה את עברה המכביד של הנאשמת, הכולל עבירות רכוש רבות שבוצעו נגד חסרי ישע, בגינן נדונה למספר מאסרים, כאשר האחרון שבהן למשך ארבע שנים. עוד ציינה כי ברוב העבירות הנאשמת הגיעה לבתיהן של קשישות, התחזתה לעובדת של המוסד לביטוח לאומי או למתנדבת מארגון יד שרה וגנבה מהן כסף מזומן וכרטיסי אשראי.

 

מנגד טען הסנגור כי מאז שחרורה מהמאסר האחרון היא עברה הליך שיקומי ועברה גמילה מסמים, ומאחר שהיא לא נמצאה מתאימה לבצע עבודות שירות, ביקש להימנע מלהשית עליה מאסר לריצוי בפועל.

 

בית המשפט גזר על הנאשמת שמונה חודשי מאסר בפועל

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית המשפט כי לא קיים קשר בין מצבה הרפואי של הנאשמת, הסובלת מכאבים בקרסול, לבין הימנעות ממתן בדיקות לגילוי סמים או מהשתתפותה בתהליך טיפולי, לכן קבע כי יש לגזור את דינה מחדש.

 

עם זאת לאור הודאתה ולאור ההליך השיקומי בו השתתפה, בית המשפט החליט שלא למצות הדין עם הנאשמת, ולהשית עליה עונש הנמצא ברף הבינוני נמוך של מתחם העונש ההולם ולהפעיל מאסר מותנה שלחובתה, באופן שרובו יחפוף לעונש המאסר. בנסיבות אלה גזר עליה שמונה חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננת בסך של 2,000 שקלים.

 

ת"פ 33754-02-11 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

מהי עבירת השוד? כיצד מבדילים בין שוד לגניבה? איך מתמודדים עם כתב אישום בגין ביצוע שוד? 

מה ההבדל בין עבירת השוד לעבירת הגניבה מבחינה משפטית?

מתי הופכת עבירת הגניבה לעבירת שוד? מהם הקריטריונים המשפטיים לעבירת השוד ... 

גניבת רכב: מה העונש על פריצת רכב?

אדם שלקח רכב מבעליו ללא היתר והעביר את הרכב לאדם או למקום אחר בנסיבות שמראות שלא היתה לו כוונה להשיב את הרכב לבעליו, דינו כדין מי שמבצע גניבת רכב והוא צפוי לעונש מאסר של עד שבע שנים. 

רישום פלילי בעבודה – האם מעסיק רשאי לבקש תעודת יושר?

מעסיק במגזר הפרטי אינו רשאי לדרוש מעובד או מועמד לעבודה להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי. מעסיק שבכל זאת דורש זאת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנתיים.  

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

קנס בהליך פלילי כעונש על עבירה

בית משפט רשאי להטיל קנס על נאשם בעבירה פלילית כעונש יחיד או לצד עונשים אחרים כמו מאסר או עבודות שירות, זאת בהתאם לחומרת העבירה והנסיבות שהובילו לביצועה. 

רכוש גנוב: מה הדין הפלילי על החזקת רכוש גנוב?

אדם המחזיק ברכוש שיש לגביו חשד סביר כי הוא גנוב, כמו רכב, מחשב נייד, טלפון סלולארי וכדומה, צפוי לעונש של חצי שנת מאסר, אלא אם הוכח כי קיבל את רכוש בדרך חוקית. 

הסגת גבול: מהו הדין הפלילי על הסגת גבול?

הסגת גבול היא עבירה שבה הנאשם נכנס לבית של אחר ושוהה שם שלא כדין, במטרה להפחיד את המחזיק בנכס או לגרום לו לבצע עבירה. העונש הצפוי בגין הסגת גבול הוא מאסר בין שנתיים עד ארבע שנים.  

הצתה: מה העונש על עבירת הצתה?

חוק העונשין מבחין בין עבירת הצתה ברכוש, הצתה ברכוש השייך למדינה המשמש את הציבור, לעבירה של הצתה ברשלנות שלא מתוך כוונה תחילה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.