www.what2do.co.il

הרשעה בעבירות נסיון לקשירת קשר לפשע, עבירת הסודיות, עבירת הגנת הפרטיות

דרגו את המאמר

הרשעה בעבירות נסיון לקשירת קשר לפשע, עבירת הסודיות, עבירת הגנת הפרטיות

בגז"ד , שניתן עתה, ע"י שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, עודד גרשון, בעניינו של חיים משה תושב נהריה, שוטר משטרת ישראל, למן שנת 1998 , שדרגתו רס"ר ואשר שימש כרכז מודיעין במשטרת עכו וביחידה המרכזית במחוז הצפון, שהורשע בהתאם להסדר טיעון , בעבירות נסיון לקשירת קשר לפשע, עבירת הסודיות, עבירת הגנת הפרטיות, עבירת מרמה והפרת אמונים, החזקת נשק שלא כדין, נשיאה והובלה של נשק שלא כדין, סחר בנשק והפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו באיומים.
השופט גרשון גזר את דינו לעונשים הבאים: למאסר בפועל לתקופה של 22 (עשרים ושניים) חודשים וכן לשלוש שנות מאסר על תנאי וכן סרב לבקשת עיכוב הבצוע של גזה"ד ודחה אותה.

נסיבות העניינים:
הנאשם הואשם והורשע בארבעה אישומים: במקרה אחד הואשם בכך שניסה לקשור קשר עם סוכן משטרתי בעל עבר פלילי (אשר עליו שמר הנאשם בדירת מבטחים),לפגוע במזיד ברכב של אחר, אשר פתח נגדו תיק הוצל"פ; כן, גילה מידע על האדם –שפתח נגדו תיק הוצל"פ, ע"י כך שהוציאו מהמסוף המשטרתי בתוקף תפקידו כעובד ושלא לצורך בצוע עבודתו; ובמקרה אחר -ניסה לקשור עם הסוכן המשטרתי קשר לבצוע ע"י אחר, של התפרצות לדירת אשה מבוגרת לצורך גניבת כספה, ואף הבטיח להאזין לרשת הקשר המשטרתית ולדווח לפורץ אם ישמע הודעה על פריצה.

באישום שלישי –הואשם בכך שהחזיק בביתו נשק שלא כדין וסחר בו (רימוני גז מדמיע, ותחמושת קליעית רבה -מחסניות, כדורים ועוד) ובאישום הרביעי- תקף שוטרים -חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים שהגיעו לביתו לצורך ביצוע חיפוש על פי צו חיפוש ותפסו קלטות ואיים על אחד החוקרים בפגיעה במטרה להפחידו ולהכשילו בתפקידו.

הערה: במהלך מעצרו מסר הנאשם לאנשי מח"ש מידע בדבר עבירות פליליות שבוצעו על ידי שוטרים מהמחוז הצפוני. הנאשם הסכים והתחייב, בכתב לשתף פעולה עם מח"ש בהשגת ראיות הקשורות לכל העבירות ולהעיד בבית המשפט עדויות אמת בכל עת שיידרש לכך.



השופט גרשון ציין כי המדובר בשוטר שסרח ושאמור היה לשמש מגן הציבור מפני עבריינים והפך, הוא עצמו, לעבריין שביצע סדרה ארוכה של עבירות חמורות תוך איבוד כל מעצור מוסרי. עוד הוסיף שאלמלא הסדר הטיעון שאליו הגיעו המאשימה והנאשם, ואלמלא הנימוקים שעמדו ביסוד ההסדר, כי אז היה עונשו של הנאשם חמור בהרבה מזה שנגזר עליו בסופו של דבר. השופט גרשון כיבד את הסדר הטיעון ולא חרג ממנו בשל העובדה שבסופו של דבר סייע הנאשם לרשויות החוק לחשוף פרשה חמורה של עבירות שבהן שוטרים הטמינו, על פי החשד, מטענים אצל עבריינים.



השופט ציין כי לאור מגוון העבירות שביצע הנאשם, כמותן וחומרתן, קשה להאמין כי מי שביצע אותן היה שוטר במשטרת ישראל וכי מסכת העבירות חמורה מאוד הן מבחינת אופי העבירות והן מבחינת ריבויין וגיוונן.

וכדבריו בין היתר: " בעשותו את המעשים שבהם הודה שם עצמו הנאשם בשורה אחת עם העבריינים הנקלים ביותר, אלה הזוממים לגזול את כספם ורכושם של אנשים מבוגרים ביודעם כי בדרך כלל אנשים אלה הם חסרי אונים ועל שום כך הם מהווים "טרף קל". וכן: " הנאשם הוסיף חטא על פשע בכך שהבטיח לסוכן כי הוא יאזין לרשת הקשר המשטרתית ויזהיר את הפורץ, באמצעות הסוכן, אם ישמע הודעה על הפריצה. דומה שאין שיעור למידת החוצפה ולשפל אליהם התדרדר הנאשם!"



בהתייחסו למידע שמסר אודות פרשת השוטרים, ציין השופט גרשון כי חשוב לזכור כי הנאשם לא מסר את המידע בשל אזרחות טובה "ולמען יישאר מחננו טהור". הנאשם ראה למסור את המידע שבידיו רק לאחר שהוחלט לעוצרו עד לתום ההליכים המשפטיים בתיק הנוכחי ורק לאחר שהובטח לו כי יקבל טובת הנאה אם ישתף פעולה, ימסור מידע ויעשה פעולות חקירה שיהיה בהן כדי לסייע בפענוח הפרשה. ואמנם, בעקבות חתימת ההסכם שוחרר הנאשם למעצר בית .

לקולא התחשב השופט בנתונים הבאים שכבר נלקחו בחשבון במסגרת הסדר הטיעון: נסיבותיו האישיות הקשות של הנאשם, העובדה שאין לו הרשעות קודמות, העובדה שפוטר מעבודתו, העובדה שסייע למשטרה באופן משמעותי בחשיפת הפרשה הנ"ל והעובדה שהיה נתון במעצר ממש ובמעצר בית.

ת.פ. 6075/07 ניתן 27.4.08
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.