www.what2do.co.il

חדירה לחומר מחשב שלא כדין - הרשעה פלילית בגין חדירה לאתר אינטרנט

דרגו את המאמר

חדירה לחומר מחשב שלא כדין - הרשעה פלילית בגין חדירה לאתר אינטרנט

השימוש ההולך וגובר ברשת האינטרנט, מזמן אפשרויות רבות לביצוע עבירות פליליות בסביבה הוירטואלית. צעירים רבים בעלי הבנה מסוימת בעולם המחשבים, מבצעים מעשי קונדס ברשת האינטרנט כמו פריצה למחשבים וחדירה לתוכנות של ארגונים רבים. לרוב, צעירים אלו אינם מבינים את חומרת מעשיהם, וכפי שנראה מגזר הדין שניתן בעניינו של צעיר שביצע עבירה מסוג זה, הדבר מביא את בתי המשפט להחמיר עימם בעת מתן גזר הדין בגין ביצוע עבירות מסוג זה.


הנאשם במקרה זה הורשע בביצוע מספר רב של עבירות על חוק המחשבים. העבירות כללו שיבוש או הפרעה למחשב או חומר מחשב, וחדירה לחומר מחשב שלא כדין. "התקפותיו" של הנאשם ברשת האינטרנט כוונו כנגד האתר "תפוז אנשים". באתר זה, ניתן להשתמש בשירותי בלוג אישי בו הצופים יכולים לנהל יומן אישי ומוקלט. כמו כן, האתר מאפשר לגולשים בו להתכתב באמצעות הצ'ט. הגולשים באתר זה משתמשים בשירותי הבלוג והצ'ט דרך תוכנת הדפדפן, בזמן שמנהלי האתר יכולים להיכנס לאתר דרך תוכנת MIRC המאפשרת "כניסת מנהלים".


הנאשם הורשע בכך שהחזיק תוכנות מחשב שאפשרו לו להיכנס לתוכנת המנהלים, ללא ידיעתה או הסכמתה של "תפוז". "תפוז" התירה רק למנהליה המורשים להיכנס לתוכנה, וגם זה תוך כדי שימוש בסיסמא. הנאשם חדר לבלוג ולצ'ט באמצעות התוכנה, והחל לחסום גולשים שלא כדין. הפרקליטות והנאשם חתמו על עסקת טיעון בה הוסכם שהנאשם יודה בביצוע העבירות ומנגד, התביעה תתקן את כתב האישום ותטען למאסר על תנאי, מבלי להגביל את טיעוני ההגנה. כעת הגיע שלב גזר הדין.


הטיעונים לעונש

 

הסנגורית טענה כי הנאשם הינו חסר עבר פלילי, והוא מתפקד באופן חיובי ונורמטיבי כאמור בתסקיר שירות המבחן. לכן, על בית המשפט להשתמש בסמכותו ולסיים את ההליך כנגד הצעיר ללא הרשעה, זאת כדי לא לחבל בעתידו של הנאשם שביצע עבירות קלות שהוא הודה בביצוען.


הפרקליטות הציעה לבית המשפט לגזור על הנאשם מאסר על תנאי, ולהימנע מלהפעיל את סמכות אי ההרשעה כמבוקש על ידי הסנגורית. הטענה היא שהנאשם ביצע את העבירות במשך שעות רבות ולאורך זמן. העבירות בהן הורשע הינן חמורות בעיקר לאור העובדה שבמציאות של היום התקשורת האינטרנטית תופסת מקום מרכזי בהתקשרויות בין אנשים. ביצוע העבירות על ידי הנאשם פגעו בגולשים תמימים ופגמו באמינותו של אמצעי תקשורת זה. כמו כן, העבירות בוצעו לאחר רכישת ידע ומיומנות, דבר שמצביע על כך שהן בוצעו לאחר תכנון ולאורך זמן.


גזר דינו של בית המשפט


בית המשפט דחה את בקשת הסנגורית לבטל את הרשעתו של הנאשם. הטעם העיקרי לכך היה שעבירות על פי חוק המחשבים הן קלות מאוד לביצוע אך קשות למניעה. לכן, ענישה שאינה משמעותית עלולה לשלוח מסר לא מרתיע מספיק. הנזק שנגרם על ידי ביצוע המעשים היה נזק גדול ופגיעה רבה באמינות רשת האינטרנט.

 

האינטרס הציבורי של פיתוח רשת התקשורת תוך כדי שמירה על אמינותו, חייב את בית המשפט להתייחס ברצינות לביצוע העבירות. "אין מקום להתייחס לעבירות הללו כביצוע מעשה שובבות או קונדס, שכן העבירות הללו פוגעות בחופש הביטוי ובכבוד האדם, שמהווים זכויות יסוד בחברה", נקבע בפסק הדין.


למרות חומרתן הרבה של העבירות ואופן ביצוען, הענישה צריכה להיות במידה הנכונה. בית המשפט ציין כי מטרתו של העונש הינה לנסות ולצפות פני עתיד, ולהרתיע לאחרים ששוקלים לבצע עבירות דומות. על כן, הוא גזר על הנאשם עבודות שירות לטובת הציבור, 15 חודשים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס כספי של 1,500 ₪. בנוסף, הנאשם נדרש לחתום על התחייבות כספית בסך 10,000 ₪ להימנע מלבצע עבירה על חוק המחשבים למשך שנתיים.

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.