עציר חירש אילם ישאר במעצר עד תום ההליכים
דרגו את המאמר |
|
בית המשפט העליון האריך את מעצרו של עציר חירש אילם אשר כתב אישום חמור הוגש כנגדו בחשד לביצוע מעשים מגונים, מעשה סדום, אונס ותקיפת קטין. בעקבות מעשים אלו, והגשת כתב האישום כנגד הנאשם, הוחלט בבית המשפט לשים את האחרון במעצר עד תום ההליכים.
במהלך הדיונים בבית המשפט, העלתה ההגנה בקשות שונות אשר עסקו באבחון כשירותו של הנאשם לעמוד לדין ובחינת הסוגיה - האם מדובר באדם השולט במעשיו או שמא עסקינן בנאשם הסובל ממחלת נפש. בקשות אלו הביאו פעם אחר פעם לביטול ודחייה של דיונים. כעת, נדרש בית המשפט לבחון בקשה נוספת אשר הוגשה על ידי המדינה, להותיר את הנאשם במעצר עד תום ההליכים.
בבקשה נטען כי העבירות החמורות אשר מיוחסות למשיב מעידות על מסוכנותו. לטענת המדינה, שיטתיות ביצוען של העבירות, לצד גילן הצעיר של קורבנותיו, מלמדים על מסוכנות גבוהה מצידו של הנאשם לציבור בכלל, ולציבור הקטינות בפרט. הוסף, קיים חשש להימלטות מפני הדין וכי הימשכות ההליך נובעת מכך שמדובר במקרה חריג ומדרישות האבחון הרבות. לסיכום, המדינה טענה כי אין חלופה שתאיין את מסוכנותו של הנאשם.
ההגנה טוענת - הנאשם אינו מתאים לשהות במעצר בגין מגבלותיו
עורך הדין אשר מייצג את הנאשם, והינו בקיא בשפת הסימנים, טען כי מרשו לא יכול היה לתקשר עמו כדבעי. לשיטתו, ההליכים התמשכו נוכח התווספות חוות הדעת כמתואר, אך אין לומר שהדבר "רובץ לפתחו" של הנאשם, שהרי הוא תוצאת מוגבלותו.
עורך הדין הוסיף כי במקרה חריג זה, קשה המאסר שבעתיים לנאשם מאשר למי שאינו סובל ממוגבלות. הנאשם סובל מקושי בתקשור עם הסוהרים, עם המשפחה, וכנטען, יש גם הצקה והתעללות כלפיו מצד אסירים אחרים. זאת ועוד, עורך הדין ציין גם כי הייתה פנייה לשילטונות בתי הסוהר לעניין זה.
השופטים קיבלו את טענות המדינה וציינו כי הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה, דבר המעיד על כך שלמרות מגבלותיו הוא אדם המשתלב ככל יכולתו בחברה. עם זאת, בית המשפט קבע כי הפיתרון הטוב והנכון במקרה זה אינו חלופת מעצר אלא החשת הליכי המשפט. אי לכך, קבעו השופטים מועדים לדיונים נוספים על מנת להביא לסיום ההתנהלות בתיק.