www.what2do.co.il

מה עונשו של ערבי שיידה אבן לעברו של יהודי ופגע ברגלו?

דרגו את המאמר

מה עונשו של ערבי שיידה אבן לעברו של יהודי ופגע ברגלו?

ערבי המתגורר במזרח ירושלים יידה לעבר תושב העיר אבן שפגעה ברגלו. הנאשם הודה בביצוע המעשה והורשע בכתב אישום מתוקן בעבירה של תקיפה סתם. בית משפט השלום בירושלים נדרש לקבוע את עונשו.

 

על פי עובדות כתב האישום, בחודש מאי 2012, הנאשם יידה אבן לעבר המתלונן ופגע ברגלו. הנאשם, העובד כיועץ מס ונעדר עבר פלילי, טען כי הרקע למעשה האלימות הוא סכסוך שכנים יהודים וערבים והתגרות מוקדמת מצד המתלונן. התביעה ציינה כי הנאשם לא נטל אחריות מלאה על מעשיו ואף ניסה לטשטש את התנהלותו באירוע. על כן עתרה להרשיעו בפלילים ולהשית עליו עונש מאסר על תנאי לצד צו שירות לתועלת הציבור ופיצוי כספי.

 

הנאשם עלול לאבד את רישיון ייעוץ המס אם יורשע בפלילים

 

מנגד טען הסנגור כי העבירה שבה הורשע הנאשם נמצאת ברף הנמוך, מאחר שלא נגרם למתלונן כל נזק, וכי יש להתחשב בנטילת האחריות, הודאתו במעשיו ובכך שמדובר באירוע חריג שאינו משקף את התנהלות חייו. הסנגור טען כי נסיבות המקרה מצדיקות הימנעות מהרשעה מאחר שהוא עלול לאבד את רישיון ייעוץ המס ולפגוע בפרנסת משפחתו.

 

מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם כבן 30, בוגר האוניברסיטה העברית בתחום ייעוץ מס. בשנים האחרונות הוא עובד כיועץ מס והאחריות לפרנסת בני משפחתו וטיפול באמו ובאחיותיו מוטלת על כתפיו. זו הפעם הראשונה שבה הנאשם הועמד לדין, ולהגנתו טען כי בעוד שעמד בחצר ביתו, המתלונן החל לצלם אותו, והוא חש שהוא מתגרה בו. הנאשם מסר כי אינו זוכר את פרטי המקרה, אך ייתכן כי זרק אל עבר המתלונן אבן, אך לא התכוון לפגוע בו.

 

קצין המבחן התרשם כי הנאשם מתקשה לקחת אחריות על מעשיו, אולם ממועד ביצוע העבירה חלף זמן רב שבו לא נפתחו נגדו תיקים פליליים, על כן סבר כי מדובר באירוע חריג שהובילו להתנהגות אימפולסיבית, על רקע המתיחות בין השכנים והאחריות המשפחתית הגדולה המונחת על כתפיו.

 

הנאשם סרב להתחייב לקחת חלק בהליך טיפולי בשל מחויבותו לפרנסת משפחתו, על כן המליץ קצין המבחן על הימנעות מהרשעה עקב פגיעה חמורה במשפחתו והשתת צו שירות לתועלת הציבור אשר יהווה עונש מרתיע ומציב גבולות, ואף יאפשר לו לשמור על עבודתו כיועץ מס ולנהל אורח חיים תקין.

 

בית המשפט נמנע מהרשעה וגזר על הנאשם 150 שעות שירות לתועלת הציבור

 

בית המשפט ציין כי הנאשם פגע בביצוע עבירה של תקיפה סתם בערך שהוא הזכות להגנה על שלומו וגופו של הפרט, וסבר כי במקרה זה מידת הפגיעה אינה גבוהה, מאחר שלא נגרם נזק. העונש ההולם בגין ביצוע העבירה נע בין מאסר מותנה לבין מאסר בפועל למשך מספר חודשים לצד עונשים נלווים.

 

בעת גזירת הדין נתן בית המשפט משקל רב לנסיבותיו האישיות של הנאשם, לעובדה כי מדובר בעבירה ראשונה וכי הוא הודה במעשיו, על כן החליט להימנע מהרשעתו והטיל עליו 150 שעות שירות לתועלת הציבור, וחתימה על התחייבות בגובה 3,000 שקלים, שלפיה לא יעבור במשך 12 חודשים עבירות אלימות.

 

ת"פ 35420-10-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.