www.what2do.co.il

הנאשם שהדליק אש ועזב את המקום הורשע בעבירות של מעשה פזיזות

דרגו את המאמר

הנאשם שהדליק אש ועזב את המקום הורשע בעבירות של מעשה פזיזות

הנאשם, יליד 1985, הצית מזרנים ישנים בדירת אביו, ויצא מהמקום כשהאש מתלקחת. כתוצאה ממעשיו שלושה עוברי אורח נפגעו קל ולדירה נגרמו נזקים כבדים. הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בביצוע עבירות של מעשה פזיזות והיזק לרכוש בזדון. בית המשפט המחוזי מרכז - לוד גזר לאחרונה את עונשו.

 

על פי עובדות כתב האישום המתוקן, הנאשם התגורר ביחידת דיור השייכת לאביו בלוד, סמוך לבניין מגורים. בחודש מאי 2014, בשעת ערב, הנאשם הניח שלושה מזרנים בחדר השירותים שבדירה, ובאמצעות מצית הדליק את המזרנים, בעוד האש התפשטה, הוא עזב את הדירה.

 

עוברי אורח נפגעו קל כתוצאה משאיפת עשן

 

בעקבות מעשיו, חדר השירותים נשרף כליל, והשכנים שהבחינו בעשן, הזעיקו את כוחות הכיבוי שהגיעו במהרה לדירה. הכבאים כיבו את הדלקה ומנעו את התפשטות האש. כתוצאה משאיפת עשן, נפגעו שלושה עוברי אורח, וליחידת הדיור נגרם נזק רב.

 

מגיליון הרישום הפלילי עלה כי לנאשם שמונה הרשעות קודמות, בגין עבירות סמים, הצתה, איומים ותקיפה, בגינן ריצה 81 חודשי מאסר בפועל.
אביו של הנאשם העיד כי במהלך השנים האחרונות בנו מקבל טיפול פסיכיאטרי, אך הוא לא תמיד מקפיד על לקיחת הטיפול. האב הוסיף כי הוא מוכן לקחת אחריות, והביע רצון לתמוך ולסייע לו מבחינה טיפולית ותעסוקתית.

 

המאשימה ציינה כי הנאשם סובל מהפרעת אישיות, ולטענתה האירוע המיוחס לו הוא עוד אירוע ברצף של אירועים פליליים בהם הורשע בעבר. על כן יש צורך בענישה מוחשית, אשר תשקף את הדפוס האלים והאימפולסיבי שלו.

 

הסנגור טען כי הנאשם הצית את המזרנים כדי למשוך תשומת לב

 

הסנגור ציין כי לא הוכח קשר ישיר בין מחלת הנפש ממנה סובל הנאשם למעשה העבירה. אלא לטעמו המעשה בוצע עקב הזנחה ממשית בתוך משפחתו, מתוך כוונה לקבל יחס ותשומת לב.

 

לדבריו, כארבעה ימים לפני שהצית את האש, הגיע הנאשם לבית חולים, וביקש להתאשפז כיוון ששמע קולות. כעבור יומיים שוחרר, ושב לבדו לדירה. הנאשם שחש מוזנח, שלח אש במזרנים ומיד לאחר האירוע, ניגש לתחנת המשטרה, הודה במעשיו וביקש להיעצר.

 

עוד טען כי הנאשם היה מודע לכך כי אף אחד מבני משפחתו לא נמצא בבית, על כן לא מדובר במעשה נקמה, או בתכנית עבריינית לפגוע בהם. הסנגור ביקש להתחשב בנסיבות העניין, ולהטיל עליו עונש שלא יעלה על שבעה חודשי מאסר, שיחפוף את תקופת מעצרו, מבלי להפעיל את המאסר המותנה. 

 

הנאשם הביע חרטה על מעשיו וביקש להקל בעונשו, מאחר והוא ישב קרוב לעשר שנים בכלא, ולא היתה לו הזדמנות לתקן את דרכיו ולקחת אחריות על חייו.

 

הנאשם ירצה 11 חודשי מאסר בפועל

 

בית המשפט ציין כי מעשה ההצתה של הנאשם חמור ומחייב הטלת עונש ראוי והולם, מכיוון שבשל התפשטות האש נוצרת סכנה ממשית לנפש ורכוש. עוד הוסיף כי עבירות של מעשה פזיזות והיזק לרכוש בזדון פוגעות בביטחון ושלום הציבור. עם זאת התחשב במצבו הנפשי הרעוע, והגיע לכלל מסקנה כי יש לגזור על נאשם 11 חודשי מאסר בפועל, ובנוסף עוד 8 חודשי מאסר על תנאי.

 

ת"פ 48901-05-14 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

מהי עבירת השוד? כיצד מבדילים בין שוד לגניבה? איך מתמודדים עם כתב אישום בגין ביצוע שוד? 

מה ההבדל בין עבירת השוד לעבירת הגניבה מבחינה משפטית?

מתי הופכת עבירת הגניבה לעבירת שוד? מהם הקריטריונים המשפטיים לעבירת השוד ... 

גניבת רכב: מה העונש על פריצת רכב?

אדם שלקח רכב מבעליו ללא היתר והעביר את הרכב לאדם או למקום אחר בנסיבות שמראות שלא היתה לו כוונה להשיב את הרכב לבעליו, דינו כדין מי שמבצע גניבת רכב והוא צפוי לעונש מאסר של עד שבע שנים. 

רישום פלילי בעבודה – האם מעסיק רשאי לבקש תעודת יושר?

מעסיק במגזר הפרטי אינו רשאי לדרוש מעובד או מועמד לעבודה להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי. מעסיק שבכל זאת דורש זאת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנתיים.  

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

קנס בהליך פלילי כעונש על עבירה

בית משפט רשאי להטיל קנס על נאשם בעבירה פלילית כעונש יחיד או לצד עונשים אחרים כמו מאסר או עבודות שירות, זאת בהתאם לחומרת העבירה והנסיבות שהובילו לביצועה. 

רכוש גנוב: מה הדין הפלילי על החזקת רכוש גנוב?

אדם המחזיק ברכוש שיש לגביו חשד סביר כי הוא גנוב, כמו רכב, מחשב נייד, טלפון סלולארי וכדומה, צפוי לעונש של חצי שנת מאסר, אלא אם הוכח כי קיבל את רכוש בדרך חוקית. 

הסגת גבול: מהו הדין הפלילי על הסגת גבול?

הסגת גבול היא עבירה שבה הנאשם נכנס לבית של אחר ושוהה שם שלא כדין, במטרה להפחיד את המחזיק בנכס או לגרום לו לבצע עבירה. העונש הצפוי בגין הסגת גבול הוא מאסר בין שנתיים עד ארבע שנים.  

הצתה: מה העונש על עבירת הצתה?

חוק העונשין מבחין בין עבירת הצתה ברכוש, הצתה ברכוש השייך למדינה המשמש את הציבור, לעבירה של הצתה ברשלנות שלא מתוך כוונה תחילה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.