שימוש בכרטיס אשראי שנמצא ברחוב והונאת חברת אשראי
דרגו את המאמר |
|
הנאשמת, ילידת 1978, מצאה כרטיס אשראי ועל פני תקופה של מספר חודשים הזמינה באמצעותו מוצרים ושירותים רבים. היא הורשעה על פי הודאתה ב- 32 אישומים הכוללים 43 עבירות של הונאה בכרטיס אשראי, בסך כולל של 13,630 שקלים. בית משפט השלום ברמלה נדרש לקבוע את העונש ההולם לעבירות רכוש שביצעה.
על פי עובדות כתב האישום, בין השנים 2011 - 2012 הנאשמת החזיקה בשובר תשלום של כרטיס מסוג ויזה השייך למתלוננת, שעליו מצויים מספר כרטיס האשראי, אותו מצאה במרכז המסחרי. בעשרות הזדמנויות שונות היא הזמינה שירותים ומוצרים לביתה, תוך שימוש במספר כרטיס החיוב. הנאשמת הודתה במיוחס לה בכתב האישום ונשלחה לקבלת תסקיר של שירות המבחן.
לפני כשלוש שנים הנאשמת ריצתה עונש מאסר בגין עבירות רכוש
מהתסקיר עלה כי הנאשמת כבת 32, רווקה המתגוררת עם דודתה הקשישה ומטפלת בה. היא גדלה בהיעדר דמויות הוריות מטיבות ומציבות גבולות ברורים, וסיימה 11 שנות לימוד. כיום היא מתקשה להתמיד בעבודה קבועה ולנהל אורח חיים יציב. היא בעלת דפוסי התנהגות מניפולטיביים, ואף סובלת מתנודות ושינויים חדים במצבה הנפשי. הנאשמת ריצתה מאסר בן 8 חודשים בגין עבירות רכוש, ומאז היא נוטלת תרופות נגד דיכאון.
מהתסקיר המשלים עלה כי היא משתפת פעולה בטיפול הקבוצתי, לוקחת אחריות על מעשיה ומביעה חרטה על ביצוע העבירות. בנוסף היא מגלה מוטיבציה להמשך השתתפותה בהליך שיקום ולקשר עם שירות המבחן. קצין המבחן התרשם כי התנהגותה נובעת ממניעים רגשיים ולא מתוך דפוסים עבריינים, והמליץ להטיל עליה צו מבחן למשך שנה.
המאשימה ציינה כי לחובת הנאשמת ארבע הרשעות קודמות משנת 2012 בעבירות רכוש בגינן ריצתה מאסר בפועל ואף ריצתה מאסר בעבודת שירות בגין עבירות גניבה. העבירות של הונאה בכרטיס חיוב בוצעו בין מועד גזירת הדין לבין מועד ריצוי העונש, שעה שהיא מודעת לחומרת מעשיה. לנוכח עברה הפלילי וריבוי העבירות, עתרה המאשימה להשית עליה עונש מאסר ממושך לצד מאסר על תנאי, קנס ופיצוי כספי לחברת האשראי.
הסנגור הדגיש כי לא מדובר בעבריינית, אלא בבחורה שביצעה את המעשים על רקע קשייה האישיים וממניעים של חסכים משפחתיים. מאז שחרורה ממאסר היא לא ביצעה עבירות ומשקמת את עצמה בהליך שיקומי משמעותי, וסועדת את דודתה הקשישה. לפיכך עתר לאמץ את המלצת קצין המבחן ולהימנע משליחתה לעונש מאסר.
בית המשפט גזר על הנאשמת ששה חודשי עבודות שירות
בית המשפט ציין כי כתוצאה מביצוע העבירות הערך החברתי שנפגע הוא פגיעה ברכושו של אדם ופגיעה בהליכי הסחר התקינים. והשתכנע כי קדם תכנון קודם למעשיה, כאשר הרקע לביצוע היה הקושי להתמודד עם קשייה ולשלוט בדחפיה.
עוד התרשם כי ממועד ביצוע העבירות חלפו כשלוש שנים, במהלכן לא נפתחו לה תיקים נוספים והיא החלה בהליך שיקומי משמעותי. אולם קיימת חומרה רבה בכך שעברה על החוק לאחר שנידונה בהליך קודם למאסר ובטרם החלה לרצות את עונשה, כך שעונש המאסר בפועל לא הרתיע אותה מלשוב לסורה.
בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשמת ששה חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות, ששה חודשי מאסר על תנאי, צו מבחן למשך שנה ופיצוי בסך 13,600 שקלים לחברת האשראי.
ת"פ 19929-09-13